Apaydın: 'Şehri normale döndürmemiz lazım!'

Elazığ Belediyespor, Elazığ İl Özel İdare Basketbol Takımı gibi Fırat Üniversitesi de deprem sonrası faaliyetlerini sürdürüyor…

Apaydın: 'Şehri normale döndürmemiz lazım!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 2. Grup’ta mücadele eden Fırat Üniversitesi, Elazığ depreminin ardından sahalara döneceği günleri iple çekiyor.

Tıpkı Elazığ Belediyespor ve Elazığ İl Özel İdare Basketbol Takımı gibi faaliyetlerine devam etme kararı alan Bordo-Beyazlı camia, Çarşamba günü erteleme maçında Pütürge Belediyespor’la deplasmanda karşılaşacak. Herhangi bir problemleri olmadığını ve şehrin bir an önce normale dönmesi gerektiğine dikkat çeken Apaydın, “Bu da sporla olur” dedi. Elazığspor’un çekilme kararına da, Elazığ Belediyespor’un devam etmesi kararına da saygı duyulması gerektiğini vurgulayan başarılı çalıştırıcı, “Elazığ Belediyespor’un devam etme kararı sonrası gösterilen tutumun yanlış” olduğunu Hakimiyet Gazetesi aracılığıyla dile getirdi.

“NORMAL HAYATA DÖNMEMİZ LAZIM”

Çarşamba günü erteleme maçında Pütürge Belediyespor’la deplasmanda karşılaşacaklarını ifade eden Fırat Üniversitesi Teknik Sorumlusu Burak Apaydın, “Herhangi bir sıkıntı yok sahalarında. Zaten haftasonu da maça çıktı Pütürge Belediyespor. Herhangi bir sıkıntı yok. Ligden çekilme gibi bir durum hiç gündemimize gelmedi. Tesislerimizde, sahamız da hiçbir problem yok. Çocuklar depremden sonra gitti, ertelemeler de ondan dolayı oldu. Ondan sonra geçen hafta İl Spor Güvenlik Kurulu erteledi. Şu anda bir problem yok. Elazığ ASKF Başkanımız Mustafa Gür’le de görüştük. O da bundan sonra oynanacağını belirtti. Bizim bir problemimiz yok çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Normal hayata dönmemiz lazım. Elazığspor hasarlı diyor ama bizim öyle bir şeye ihtiyacımız yok. Bir şekilde şehri normale döndürmemiz lazım. Spor da bunların başında geliyor.” şeklinde konuştu.

“SAYGI GÖSTERİLMELİ”

Elazığspor ve Elazığ Belediyespor arasındaki ligden çekilme polemiği hakkında da konuşan Apaydın, “Elazığspor tabiki bizim göz bebeğimiz. Her şeyi bir tarafa atarız Elazığspor’u ayrı tutarız. Yani depremden sonra gerekli bir durum oluşmuş bunu da Elazığspor değerlendirmiş. Belediyespor daha az yara almış ve devam ediyor. Biz ikisine de saygı gösteriyoruz. O niye çıkmıyor? Biz niye çıkıyoruz? gibi bir problem yok ortada. Bu muhabbetler beni spor adamı olarak çok üzdü. Elazığspor da Elazığ Belediyespor’da profesyonel liglerde ilimizi temsil ediyor. Oynama, oynamama noktasında saygı gösterilmeli. İkisi de saygı gösterilecek bir pozisyonda.” dedi.

“ELAZIĞ BELEDİYESPOR’A KARŞI YAPILAN TUTUM YANLIŞ”

Elazığ Belediyespor’a devam etme kararının ardından yapılan eleştirilerin yanlış olduğuna dikkat çeken Burak Apaydın, “Bugün Belediyespor, Sakarya’ya, Kocaeli’ye gittiğinde Elazığ gelmiş diyorlar. Kimse Belediye gelmiş demiyor yani. Tabiki Elazığspor bizim markamız ama Elazığ Belediyespor’a karşı da tutum yanlış. Tutumlu olanlar bunu düzeltmeli, yanlış yapıyorlar yani” şeklinde konuştu.