Apaydın: 'İnşallah kazanan Elazığ olur'

Hafta sonu Birevim Kovancılarspor'la sezonun en kritik maçına çıkacak olan Fırat Üniversitesi'nde Teknik Sorumlu Burak Apaydın, takımın son durumu hakkında gazetemize açıklamalar yaptı

Apaydın: 'İnşallah kazanan Elazığ olur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Geçtiğimiz hafta Sürsürüspor’a mağlup olarak şampiyonluk yarışında büyük yara alan ve Bölgesel Amatör Lig’e yükselme şansını büyük riske sokan Fırat Üniversitesi bu kez hata yapmak istemiyor. Uzun süre ligin zirvesinde yer almasına karşın Sürsürüspor karşısında hem 3 puanı kaptıran, hem de takımın golcü ismi Semih’i kırmızı kart gördüğü için kaybeden Fırat Üniversitesi’nde Teknik Sorumlu Burak Apaydın’dan sağduyu çağrısı geldi. Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Apaydın, “Her iki takımın da hedefi Elazığ’ı Bölgesel Amatör Lig’de temsil etmek. Rakibimiz kazanırsa maç sonu gider tebrik eder, Bölgesel Amatör Lig’de başarılar dileriz” dedi.

“YENERSEK SEVİNİRİZ, YENİLİRSEK TEBRİK EDERİZ”

Geçen haftaki fırsatı değerlendiremediklerine dikkat çeken Apaydın, “Değerlendirseydik daha rahat şekilde bu maça çıkabilirdik. Artık bu maç iki takım için de son şans. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Bir tek Semih kırmızı kart cezalı, onun dışında eksiğimiz yok. İnşallah oyuncular bu işi çözerler. Başka türlü müdahaleler olunca gerçekten yaptığımız işin anlamı kalmıyor. İyi olan, hak eden kazansın. Kovancılar’ın da son şansı. Bizim için de öyle. İnşallah kazanıp BAL Ligi’ne yükselmeyi düşünüyoruz. Bu anlamda da sağduyu çok önemli. Yaptığımız işin spor olduğunu bilerek hareket etmemiz gerekiyor. Bu işlerin içinde yenmekte var yenilmekte var. Yenersek seviniriz, rakibimizi teselli ederiz. Yenilirsek de gider tebrik ederiz. Bizlere yakışan budur. İnşallah güzel ve kazananın Elazığ futbolu olduğu bir maç olur” diye konuştu.

“GÜVENLİK ANLAMINDA SIKINTI YAŞANMAZ”

Maçın Fırat Üniversitesi Sentetik Saha’da oynanacak olması hakkında da değerlendirmeler yapan Burak Apaydın, “Güvenlik güçlerimiz Türkiye’nin 4 bir yanında önlem almakla muktedirdir. Bizim sahamızda da öyle bir sıkıntı yok. Zannedersem İl Spor Güvenlik Kurulu bir kale arkasını Kovancılarspor’a, bir kale arkasını da bizlere tahsis edecek. Bu manada bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Sonuçta yaptığımız iş bu. Gönül ister ki hiçbir tedbir alınmadan herkes yan yana, omuz omuza maç izleyebilse ama maalesef günümüz şartlarında bu zor oluyor. Ben çok isterdim iki takım taraftarı birlikte maç izlesin. Gerekli tedbirler her zaman alınmıştır, yine de alınacaktır. Saha bizim sahamız. Eksikleri olabilir bunlar da kısa zaman içerisinde giderilir. Güvenlik tedbiri anlamında bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.