Anne Üniversitesi

Geçtiğimiz hafta ilimizi ziyaret eden Emine ERDOĞAN, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesinin birlikte organize ettiği anne üniversitesi etkinliğine katıldılar

Anne Üniversitesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta ilimizi ziyaret eden Emine ERDOĞAN, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesinin birlikte organize ettiği anne üniversitesi etkinliğine katıldılar. İlki Gazi Üniversitesi Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılan anne üniversitesinin beşincisi ilimizde başladı. Anne üniversitesi ile annelerimizin kendilerini ifade edebilmelerine, faydalı bilgiler edinmelerine imkân sağlanıyor. Gönüllü olarak katılan annelerimiz oradan edindikleri faydalı bilgiler ile ailelerini daha sağlam temeller üzerine oturtmakta ve çocuklarını yetiştirmek için önemli bilgiler edinmesine ortam oluşturmaktadır.

Anne üniversitesi kapsamında cumartesi günü bende derse girdim. Annelerimize değerler eğitimi ile ilgili bir sunum yaptım. Yaklaşık seksen tane annemiz katılmıştı. Hepsi heyecanlı, istekli, birşeyler öğrenebilme hevesiyle katılmıştı. Sorulara cevap veren, fikirlerini söyleyen ve katkı sunan bir anne gurubu vardı. Ders öyle zevkli ve güzel geçti ki zamanın nasıl geçtiğinin farkında olmadık. Bizleri annelerimizle buluşturan, fırsat sağlayan ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Ders sırasında şunu gördüm ki annelerimiz her geçen gün varolan değerlerimizin kaybolmasından çok fazla rahatsızlar. Bu tehlikeli gidişin hepsi farkında ve endişe duyuyorlar bu hususta. Annelerimizin hepsi değerler eğitimi ile ilgili çalışmaların yapılmasını, yeni projeler başlatılmasını, bir seferberlik ilan edilmesini istiyorlar. Çünkü olaya anne hassasiyetiyle yaklaşıyorlar. İlimizde değerler eğitimi ile ilgili başlatılacak bir projeyi sahipleneceklerini gösterdiler ve bununla ilgili yapılabilecekler hususunda çok güzel fikirler sundular. Projenin biran evvel başlaması için temennilerde bulundular. Bu konuda bizler tabi ki ilimize güzel bir proje kazandırabilmek için üzerimize düşeni, elimizden geldiğince yapacaz. Değerler eğitimi ile ilgili yapılacak olan bir projede öncelikle annelerin desteğini sağlamış durumdayız. Anne duası ve desteğiyle yapılacak hiçbir işte başarısız olmaz digerahın izniyle.

Son olarak, geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesinde öldürülen genç kardeşime Allahtan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Annelerin yüreğine ateş düşüren   şer odaklarını lanetliyorum.