Anlaşılamayan Şenlik

İlimizde eğitimci yazar Sabri Ağaoğlu, hiçbir kurum, kuruluş ya da sponsor olmadan dokuz yıldan beri hiç aksatmadan düzenlediği ve adına şenlik dediği bir etkinlik var. 'Seyit Battal Gazi Şenlikleri'

Anlaşılamayan Şenlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Plaket ve günün anısına yapılan birkaç protokol konuşmasının şenlik olarak ifade edildiği ve geleneksel hale getirildiği 9. Yıl etkinliğinde bakın Sabri Hoca nasıl tanıtmış Battal Gazi’yi.
 “Adı dilden dile kuşaktan kuşağa yayılan, aslı Malatya’nın olan ve Bizanslılar ile büyük mücadele veren bir komutandır. Mezarı da çeşitli yerlerdedir. Eskişehir’in Seyit Gazi ilçesinde de külliyesi vardır. Amasya’nın Merzifon ilçesinde de bir külliyesi vardır. Çok fazla ziyaret eden kişi var bizde 9’uncusunu düzenliyoruz” 

Sayın Ağaoğlu hocamızın kendi anlatımından Elazığ ile ilgili bir bilgi aradık ama göremedik. Elbette Battal Gazi önemli bir değer, komutan,Türk büyüğüdür ve anılmalıdır. Ancak genelde her il kendisi tarihinde önemli izler bırakan büyükleri anar, adına şenlik ve etkinlikler düzenlerler.

Belek Gazi Şenlikleri olsa anlaşılabilir ve ilgi de görür. Ancak anlatıldığı kadarıyla şehrimizle direk ilgisi olmayan ve mezarının birçok yerde olduğu zikredildiği halde bunlar arasında Elazığ’ın geçmemesine bir anlam veremedik.Ama  bu etkinliğe saygı duyuyoruz.

Sabri Hocanın emeğine, gayretine ve tüm masrafları kendi cebinden vermesini  takdir ediyor  ve tebrik ediyoruz. Ama mütevazi  bir toplantı ve plaket ritüelinden öteye geçmeyen  bu etkinliğe şenlik demesek bari. İlerleyen yıllarda düzenlenecek etkinlikte farklı organizasyonlar yapılarak daha fazla ilgi uyandırmak gerekiyor ve ilgili kurumlardan da destek alınabilir diye düşünüyoruz.