Anket Tuzağı…

Seçimlere 1 yıl gibi bir süre varken ve milletvekili adayı olmayı düşünen isimler sahada ciddi hiçbir çalışma yapmazken, değişik sahte hesaplarla sosyal medya üzerinden anket furyası başlatıldı.

Anket Tuzağı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 seçimlerine yaklaşık bir yıl zaman olmasına rağmen seçimler için siyasi hareketlilik başladı.  Milletvekili  hayali kuranlar için resmi süreç henüz başlamasa da bazı isimlerin yakın çevresi ve seçmen üzerinde algı çalışması yaptıkları ve kendilerinin bu görevlere hazır olduğunu ifade etmeye yönelik sanal faaliyetleri devam ediyor.

Anket Tuzağı…

TANITIM VE REKLAM 
Milletvekili adayı olma düşüncesinde olan isimlerin STK ve medya üzerinden kendilerini anlatma faaliyetlerinde en çok rağbet edilen alan ise sosyal medya oluyor. Bu isimler çoğunlukla kendilerinin yapacakları hizmetleri değil, geçmişte ve şu an için bulundukları görevler üzerinden tanıtım ve reklam yaptıkları gözlemleniyor.

MASABAŞI ANKETLERİ
Milletvekili olmak isteyen bazı kişiler,bu çalışmayı yaparken, birçok sahte sosyal medya hesapları üzerinden de anket çalışmaları şimdiden başladı. Şehrin kaderinin emanet edileceği böylesine önemli görevler için ehliyet ve liyakatten önce medyatik olma ve reklam yapma amaçlı bazı yayınlar ve paylaşımlar da dikkat çekiyor.

AYNI SOY İSİMLERİN ADAYI
Değişik sosyal medya hesaplarında yapıldığı gözlenen anketlerde en çok dikkat çeken husus ise her bir adayın  destekçileri ve süslü sözlerle parlatıcıları da aynı soy ismi taşıyan isimlerden olması.

Milletvekili olmak hayali kuran ve anketlerde isimleri yer alan kişilerin genelde destekçileri yakın çevresi ve aynı soy ismi taşıyan kişiler olması,tabanda çok karşılıklarının olmadığını da gösteriyor.

Anket Tuzağı…

BASIN VE SOSYAL MEDYA DESTEĞİ 
Son günlerde Milletvekilliği için geçen isimlerin geneline bakıldığında, siyasette yıpranmış, geçmişten bugüne birçok siyasi makamlara aday olmasına rağmen tercih edilmeyen ve bir başarı hikayesi bulunmayan isimler olması da dikkatlerden kaçmıyor. 
Bazı kişilerin ise medyayı arkasına alarak öne çıkmaya çalıştığı, bürokrasideki ve kendi alanındaki başarısızlıklarını medya imkanlarını kullanarak çalışkan bir görüntü ve algı oluşturmak istediği de gözlerden kaçmıyor. 

ANKETLER GÜVENİLİR Mİ? 
2023 seçimlerinde milletvekili olma hayali kuran isimlerden ziyade bu süreci en kazançlı geçiren kesim ise adamına ve parasına göre  anket sonuçları çıkaran  bazı siteler oluyor.

Hiçbir güvenliği ve koruması olmayan, insanların defalarca kendi adayına oy kullanmasına açık olan anket sitelerinden birçoğunun söz konusu adaylarla özel iletişime geçip belirli bir meblağ karşılığı sonuçlar üzerinde oynadığı, halkta ve siyasi kulislerde karşılığı olmayan isimleri bir numaraya yerleştirdikleri de birçok kişinin bildiği bir gerçek.

Anket Tuzağı… 

HALKA İNİLMELİ 
2023 seçimlerinde milletvekili olma hayali kuran isimlerin,doğruluğu tartışılan anketlere önem vermesinin bir anlam taşımadığını ifade eden uzmanlar,Milletvekili olmak isteyen kişilerin, halka gitmesi ve yapacağı hizmetleri anlatmasının daha anlamlı ve karşılığı olacağını ifade ediyorlar.