Erkan BAY/Elazığ'da faaliyete geçen ve oldukça modern bir hizmet veren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne taşınan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin akıbeti ile ilgili çeşitli yorumlar yapılırken, Elazığ'da hizmet veren bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının sessiz kalması kafaları karıştırdı.
HASTANE TAŞINMIŞTI
Elazığ'da, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında 2016 yılında yapımına başlanan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne taşınan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapanması gündemi uzun süre meşgul etmişti.
Elazığ'ın merkezinde uzun süre hizmet veren Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapanmaması yönünde özellikle hastane yakınlarında bulunan esnaflar fikirlerini beyan etmşti.
BAZI STK'LARDAN SES ÇIKMADI
Rızaiye Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan Esnaflar,Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 2. Basamak Hastane olarak hizmetlerini sürdürmesi yetkililere seslenmişti.
Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne taşınan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapatılmaması ve 2. Basamak Devlet Hastanesi olarak hizmet vermesi için Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından imza kampanyası da başlatılmıştı.
12 SAAT SÜRDÜ, 7 BİN 623 KİŞİ İMZA VERDİ
Prof. Dr. Bilal Çoban,öncülüğünde başlatılan imza kampanyası 12 saat sürmüş, 7 bin 623 kişi devlet hastanesinin tekrar aktif olarak hayatına devam etmesi noktasında imza vermişlerdi.
Bu imza kampanyasına bazı STK'larda destek vermiş ve Elazığ'ın gündemini meşgul eden bu konuya duyarlılık göstermişti.
KEMİK HASTANESİ OLSUN FİKRİ ORTAYA ATILDI
Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde sağlık turizmi çalıştayı düzenlenmişti.
Düzenlenen çalıştay da Elazığ TSO Adına sunum yapan Fatih Öztürkmen taşınma sonrasında boşalan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kemik hastanesine dönüştürülmesini ve Elazığ'da sağlık alanında serbest bölge oluşturması gerektiğini belirtmişti.
50 YAŞ VE ÜZERİNDE KEMİK HASTALIKLARI ORTAYA ÇIKIYOR
Öztürkmen , 'İlimizde eksikliği bulunan ve turizmde ve özellikle yaşlı bakımında çok büyük önem arz eden kemik hastanesinin ilimize kazandırılması gerekiyor. Bu noktada ülkemizde de ciddi bir ihtiyaç bulunmaktadır. Türkiye'de 2010 yılında yapılan bir araştırmada 50 yaş ve üzeri bireylerin yarısında çeşitli kemik hastalıklarına rastlanmıştır. Bu araştırma kemik hastanesinin önemini ortaya koymaktadır. Bu noktada taşınma sonrasında boşalan ve herşeyi ile hazır olan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kemik hastanesi kurulabilir.''diyerek ayrı bir fikir ortaya atılmıştı.
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ MÜJDEYİ VERMİŞTİ
Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne taşınan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi için Elazığ İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Cahit Polat ise geçtiğimiz aylarda Elazığ Hakimiyet Gazetesine yapmış olduğu açıklamada,''Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine taşınan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine yeni sağlık tesisleri yapılacak.Verem Savaş,Aile Sağlığı Merkezi, 112 ,Merkezi Laboratuvar,Sağlıklı Hayat Merkezi gibi bir çok birimi oraya almayı düşünüyoruz.Yani binanın her tarafını kullanacağız.Farklı şeylerde düşünüyoruz.'' demişti.
TABELA STK'LARI
Kapanan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili az sayıda STK'nın elini taşın altına koyması,Elazığ'da bulunan yüzlerce STK'ların konulara olan duyarlılığını sorgular hale geldi.
Elazığ'da 700'e yakın dernek olmasına rağmen önemli bir konuda birkaç STK'nın sorumluluk alması,Elazığ adına kültür ve sosyal hayatın gelişmesi ve Ekonomi alanında hiçbir faaliyete imza atamadıklarını gösterdi.
PROJE YOK
Bazı STK'ların sadece basın bültenleri dışında hiçbir çalışma yapması ve proje üretememesi Elazığ'ın özellikle istihdam ve Ekonomi anlamında geride kalmasına neden oluyor.
Elazığ'da bazı STK'ların çalıştığı,bazılarının ise proje üretmeyen bir görüntü çizdiği ortaya çıkarken,Elazığ'ın sorunlarına duyarlı olan STK'ların da vatandaşlar tarafından takdir edildiği ifade ediliyor.