Ayhan: 'Enflasyon En Çok Çiftçi ve Besicileri Etkiledi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2022 ürünü kabuklu fındık alım fiyatını kilogram başına 54 lira olarak açıklamasının ardından muhalefet partilerinden muhalif sesler de yükselmeye başladı. Tüm muhalefet partileri açıklanan bu fiyatı düşük olarak değerlendirdiler.

TAKİP ET

Muhalefet Partilerinin yapılan uygulamaları eleştirmelerine rağmen Türkiye Tarımı ile alakalı herhangi bir projelerinin olmadığını savunan Mühendis, Teknik Ziraat uzmanı ve iş insanı Ramazan Ayhan, şu anda kuzu fiyatları yerlerde süründüğünü ve üreticinin perişan durumda olduğunu ifade ederek, “Hiç kimse mera dönüşü hayvanlarını ahıra koymak istemiyor ve bu sektörden çıkmak istiyor. Kısacası küçükbaş hayvan şu anda son on yılın en bedava günlerini yaşıyor. Büyükbaş hayvan karkas 105 TL küçükbaş hayvan karkas 90 TL fiyattan satılıyor. Muhalefet partilerine göre ise et çok pahalı ” dedi.

ALLAH'TAN KORKUN, ET ÇOK PAHALIYMIŞ!
Sektörlerin içyapısından habersiz sektörlerin problemlerine hâkim olmayan bir muhalefet ile karşı karşıya olduğumuzun altını çizen Ayhan; “Büyükbaş hayvan karkas 105 TL küçükbaş hayvan karkas 90 TL tarihte hiç böyle bir şey olmamıştı. Örneğin, 2021 başlarında karkas et fiyatlarımız 45 tl/kg ve arpa 2 TL/kg. Bugün, karkas et 100 TL/kg ve Arpa 6,4 TL/kg. Enflasyona hesabı yaparsak eğer; karkas et yüzde 135 oranında artmış, Arpa, yüzde 200 oranında artmıştır.

Mazot, Elektrik vb. giderleri de eklersek çiftçinin enflasyondan ötürü uğradığı zarar, farkı % 65'tir. Bu fark ne olacak, nasıl ve nereden amorti edilecek buyurun hesabını siz yapın. Evet, iktidar birçok alanda çok iyi işler yaptı.
Cumhuriyet tarihinde devasa ilklere imza attı ve atmaya deva etmekte, ancak Tarım ve Hayvancılıkta maalesef aynı başarı yok.. Bu durum karşısında muhalefet tarafından ise alternatif bir anlayış, proje, çözüm önerisi ortaya koyulamamıştır. Tek bildikleri söylem, Cumhuru nasıl yıkarız?” diye konuştu.

FINDIK FİYATI 54 LİRA OLARAK AÇIKLANIRKEN, KUZU ET FİYATLARI YERLERDE..
Mühendis, Teknik Ziraat Uzmanı Ramazan Ayhan, insanoğlunun ilk geçim kaynaklarından biri olarak bilinen Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin Türkiye ekonomisinde özel bir önemi olduğuna vurgu yaparak ‘' Toplam et üretiminin % 24.75'i, süt üretiminin % 12.35'si, deri üretiminin % 63.18'i koyun ve keçiden sağlanıyor.

İlimizde, Şavaklı, Beritanlı yerli ve göçebe bir çok aile bu sektörden ekmek yemekte. Aynı anda kuzu fiyatları yerlerde sürünüyor Üretici perişan durumda koç katımı yapılmamış hiç kimse mera dönüşü hayvanlarını ahıra koymak istemiyorken, küçükbaş hayvan şu anda son on yılın en bedava günlerini yaşıyorken, Kuzu et fiyatları yerlerde. İktidarın Fındık alımı fiyatını 54 tl/kg açıklaması ve tüketicinin gıda alım fiyatlarında enflasyonla mücadele ile ters olmuştur.

ENFLASYONDAN EN ÇOK ETKİLENEN KESİM ÇİFTÇİ VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜDÜR.
Çiftçi ve hayvancıların enflasyondan en çok etkilenen kesim olduğuna vurgu yapan Mühendis, Teknik Ziraat Uzmanı ve iş insanı Ramazan Ayhan ‘'Çiftçi ve hayvancı kesimi örgütlü olmadığı için enflasyon en çok onları eziyor.
Fındık fiyatı açıklandı henüz hiçbir muhalefet partisi liderinden şu sözü duyamadım “Bu fiyata bu fındığı benim vatandaşım nasıl yiyecek Allahtan korkun “ Et İçin söylediklerinizi fındık içinde söylesenize. İkiyüzlü siyaset, halk için değil koltuk için yapılmakta.'' Dedi

Bakmadan Geçme