Altyapıya Ziver İmzası

Elazığ'ın Altyapı İhalesi Ülkemizde Altyapı, Otoyol, Köprü, Tünel, Baraj Gibi Önemli Projelerde İmzası Olan Ziver İnşaat'ta Kaldı.

Altyapıya Ziver İmzası

ALTYAPIYA ZİVER İMZASI

Elazığ Belediyesi tarafından temin edilen Japon kredisi ile yenilenecek olan Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge yapım işi ihalesi gerçekleştirildi.

TARİHİ BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI DUYURMUŞTU
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları şehrin gelecek on yıllarına nefes olacak altyapı yenileme projesine ilişkin çalışmaların başlama aşamasına geldiğini belirtip  “Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım İşi İhalemiz 20 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.” diyerek ihale tarihini kamuoyuna duyurmuştu.

Altyapıya Ziver İmzası

4 FİRMA KATILDI
Elazığ Belediyesi tarafından yapılan “Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge yapım işi için altyapı iş bitirme belgeleri olan  dört firma teklif verdi.

Yaklaşık maliyeti 341 milyon 948 bin 64,98 TL olan ihale için kıyasıya bir yarış gerçekleşti.

İhaleye il dışı firmaları olan  MBD inşaat Sanayi Ticaret A.Ş, Fetvacı Kardeşler İnşaat Ticaret Sanayi LTD Şirketi ile ilimiz firmaları Alken İnşaat Sanayi Ticaret LTD Şirketi ve Ziver İnşaat Taahhüt Madencilik Turizm Pazarlama Sanayi Ticaret A.Ş. firması katıldı.

VERİLEN TEKLİFLER
e-ihale yöntemiyle yapılan ihaleye katılan firmalar ve verdikleri teklifler ise şöyle oldu.
-    MBD inşaat Sanayi Ticaret A.Ş. : 469 milyon 733 bin 863 TL 
-    Fetvacı Kardeşler İnşaat Ticaret Sanayi LTD Şirketi: 335 milyon 500 bin 682 TL 
-    Alken İnşaat Sanayi Ticaret LTD Şirketi: 356 milyon 623 bin 23 TL 
-    Ziver İnşaat Taahhüt Madencilik Turizm Pazarlama Sanayi Ticaret A.Ş. :320.320.320,23 TL
 

KOMİSYON DEĞERLENDİRDİ VE KARARINI VERDİ
İhaleye verilen teklifler, ihale komisyon üyeleri tarafından değerlendirildi ve ihaleyi alan firma belli oldu. 

İhaleyi  Ziver İnşaat Taahhüt Madencilik Turizm Pazarlama Sanayi Ticaret A.Ş.  sınır değer üzerinden yüzde 6,33 kırımla 320.320.320.23 TL bedelle aldı.
 

ELAZIĞLI FİRMA OLMASI BÜYÜK ŞANS
İlimizin çok sayıda mahallesini kapsayan içme suyu, kanalizasyon ve yağmurlama suyu altyapı ihalesinin birinci ve en önemli kısmının Elazığlı bir firma tarafından alınmasının şehrimiz için de büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken vatandaşlar,  bunun şehre ekonomik katkısının olacağını dile getiriyorlar.

Altyapıya Ziver İmzası
ELAZIĞLILAR İÇİN İSTİHDAM
900 gün sürecek altyapı yapım çalışmalarında şehrin birçok cadde ve sokağında altyapı şebeke hattı çalışmaları yapılacağı için bu süre içerisinde vasıflı ve vasıfsız çok sayıda eleman çalışacağına dikkat çeken vatandaşlar, Elazığ firması olan Ziver İnşaat’ın bu ekipleri   Elazığlılardan oluşturacak olmasının işsizliğin yoğun yaşandığı ilimiz için de bir avantaj olduğunu dile getiriyorlar.

Altyapıya Ziver İmzası

HANGİ MAHALLELERİ KAPSIYOR?
Elazığ Belediyesi tarafından şehrin tümünde gerçekleştirilecek altyapı yenileme projesi üç bölge üzerinden yürütülecek. 

İhalesi yapılan 1. Bölgede şu mahalleler yer alıyor:
Akpınar, Çarşı, Çatalçeşme, Doğukent, Esentepe, Harput, İzzetpaşa, Karşıyaka, Kırklar, Kültür, Mustafapaşa, Salıbaba, Ulukent, Üniversite, Yıldız Bağları, Zafran ve Yeni Mahalle.
 

HANGİ İŞLER YAPILACAK?
Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım İşi kapsamında; içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattı, su depoları ve terfi istasyonları yapılacak.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “SORUNLARA GÜNÜBİRLİK ÇÖZÜMLER ÜRETMEDİK”
Elazığ’ın 40 yıldır ele alınmayan altyapı sorununu yapacakları ihalelerle çözüme kavuşturmuş olacaklarının altını çizen Başkan Şerifoğulları, şunları kaydetti:“Biz şehrimizin sorunlarına günübirlik çözüm oluşturma yolunu hiçbir zaman tercih etmedik. Görev süremiz boyunca ilimizin kangrenleşmiş sorunlarını bir bir çözmeye başladık. Şehrin yıllardır ötelenen, ihmal edilen sorunları için kararlılıkla çözüm üretiyoruz. Altyapı problemi de bunlardan bir tanesi ve en önemlisidir. Kısa bir süre içinde bugüne kadar üzeri örtülen bu soruna neşter vurarak, şehrimizin geleceği adına en önemli yatırım olan altyapı yenileme çalışmasını hayata geçireceğiz. Elazığ’ın gelecek on yılları açısından en önemli adım olan altyapı yenileme projemizle, 1980’li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek, içme suyu hatları polietilen ve düktil borularla sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Böylece vatandaşlarımız hem kaliteli ve sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıplar önlenerek, su tasarrufu sağlamış olacağız. Yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarımızla da şehrimizde yağışlar sonrası altyapı yetersizliğinden kaynaklı oluşan sorunları da çözüme ulaştırmış olacağız.”
 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “HEMŞERİLERİMİZDEN ANLAYIŞ VE DESTEK BEKLİYORUZ”
Altyapı yenileme çalışmasının son derece zorlu, sıkıntılı ve maliyetli bir çalışma olduğunu ve aynı zamanda sabır gerektirdiğinin altını çizen Başkan Şerifoğulları, “Biz cesaretimizi ortaya koyarak gayretle şehrimizin geleceği adına en önemli yatırım olan altyapı yenileme projemizi başlatıyoruz. Bu süreçte hemşehrilerimizden destek bekliyoruz. Altyapı çalışması sadece yoldaki ana hattan ibaret değil. Ana hattı yenileyeceğiz, evsel bağlantıları sağlayacağız. Nihai olarak da üstyapı çalışmalarıyla şehrimizi yenilemiş olacağız. Elbette zorlu ve sıkıntılı bir süreç olacak. Ancak 40 yıl önce döşenen ve ömrünü çoktan tamamlayan altyapı hatlarının yenilenmesi şehrimizin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Yarınlarımıza duyduğumuz sorumluluk gereği bu çalışma olmazsa olmazımızdır. Söz verdik ve şükürler olsun başlıyoruz. Projemizin şehrimize, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.