ALACAKAYA'DA BÜYÜK DEĞİŞİM

Erkan BAY/Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde yapılan hizmetler devam ediyor.

ALACAKAYA'DA BÜYÜK DEĞİŞİM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Hakimiyet Gazetesi Elazığ’ın önemli ilçelerinden biri olan Alacakaya ilçesinde yapılan hizmetleri inceledi.

                       Hakimiyet Gazetesi,Elazığ’ın önemli ilçelerinden biri olan Alacakaya ilçesinde yapılan hizmetleri ve hayata geçirilecek projeleri okuyucuları için araştırdı.

ASFALT ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Alacakaya ilçesine bağlı İncebayır köyünde yapımına başlanılan 1.2 kilometrelik asfalt çalışmaları bitme aşamasına geldi.Çalışmaların sonunda   köy merkezine  kadar asfalt hizmetlerinin en kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

BÜTÜN KÖYLERDE ÇÖPLER TOPLANIYOR

Alacakaya ilçesine bağlı köylerde  artık çöpler rastgele sokaklara, dere boylarına dökülmeyecek. Yapılan çalışmalar neticesinde haftada en az 2 gün olmak üzere tüm köylerde  çöpler toplanacak.

ALACAKAYA SEMT KÜTÜPHANESİ HAYATA GEÇİYOR

Alacakaya ilçesinde önemli bir proje daha hayata geçiyor.

'Alacakaya Semt Kütüphanesi ' Kültür Bakanlığı ve DAP 'la ortak yürütülen  proje sonucu , kaymakamlık olarak kütüphanenin  ihalesi yapıldı.

Eski SODES binasının yerine yapılacak kütüphane en kısa sürede tamamlanacak.

KİLİTLİ PARKE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Elazığ’ın Alacakaya ilçesine bağlı köyler de kilitli parke çalışmaları devam ediyor.Bu kapsamda  Halkalı köyünde 5500 metrekare kilit parke yapıldı.

Ayrıca Kaymakamlık olarak,köylerde yaşayan vatandaşlar ile görüşülüp,sorunlar  çözümü noktasında çalışmalarda yapılıyor.

HALI SAHA TURNUVALARI DÜZENLENİYOR

Alacakaya Kaymakamlığı ilçede birlik ve beraberliği sağlamak içinde önemli organizasyonlar düzenliyor.Kaymakamlık tarafından Halı Saha Turnuvaları düzenlenerek vatandaşların birlikte eğlenceli saatler geçirilmesi sağlanıyor.

Z KÜTÜPHANE VE LOJMANLAR

Alacakaya Ortaokulunda projesi hazırlanan Z kütüphanesinde ki çalışmalar da bitmek üzere.Z kütüphanesindeki  çalışmaları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne  yaptırılan  lojmanlardaki çalışmalarda sona gelindi.İki proje en kısa sürede hizmet vermeye başlayacak.