Akşener'den Kılıçdaroğlu'na Veto

'Başkent Yeni Otobüsleriyle Buluşuyor' programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çalışmaları için teşekkür etti.

Akşener'den Kılıçdaroğlu'na Veto
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı programda Mansur Yavaş'ı göklere çıkaran Akşener, "Bugün Ankara'dayız, Mansur Yavaş'ın ortaya koyduğu performansı, vatandaş nezdinde hem dürüst hem çalışkan hem somut sonuçlar alan ve her türlü haksızlık ve iftiraya karşı vatandaşın yanında duran. Aç ve açı doyurmak devletin görevidir. Sosyal devletin görevi. Bugün bu iktidar bu görevi yapmıyor, siz yapıyorsunuz. Allah sizden razı olsun, biz sizden razıyız. Biliyorum ki vatandaş da sizden razı. Saraylarda yaşayanlar sizin ayağınıza çelme takmak yerine umarım sizlerin çalışmalarını örnek alırlar. Her birinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ancak aynı Akşener, İBB’nin bir açılışında; "Bu çalışma performansınızın devamını dilerim. Çünkü cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım. Sizler çalışırsanız, İstanbulluya, diğer şehirlerde hizmet ederseniz işte o rekabeti biz hizmet üzerinden yaparız. Ve 13. cumhurbaşkanını Millet İttifakı seçtirmiş olur" diye konuşmuştu.

Ve aynı Akşener, ablasının dindar  ve AK Partili kadınlarla beraber olduğunu vurgulamış, "Benim ablam 75 yaşında dindar bir kadın. Ablam Ak Parti bünyesindeki dindar kadınlarla da beraber olan biri. Ablam bana 'Ekrem Kardeşimin yüzünde Rabbi Yessir gördüm' dedi. Arkadaşlarını sordum, onlar da sempati duymuşlar." ifadelerini kullanmıştı.

Ve yine aynı Akşener;  30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Yenikapı'daki etkinliklerde İmamoğlu'na methiyeler dizerek, "1453, Fatih Sultan Mehmet aynı senin gibi dedi ki; 'Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u alırım. Bizans'a, Avrupa'ya rağmen, Haçlılara rağmen ya İstanbul'u alırım ya İstanbul beni alır. İki kararlı lider ve İstanbul alındı. İkinci istikbal fethi.." ifadelerini kullanmıştı.

Akşener'in son bu hamlesi "Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak İmamoğlu’ndan sonra Mansur Yavaş'ı mı istiyor?" sorusunu akıllara getirdi. 

Akıllara ne getirir, Akşener’in gönlünde yatan Cumhurbaşkanı adayı kimdir bilinmez ama kim olmadığı çok aşikâr ve net. Akşener, asla Kılıçdaroğlu’nu  istemiyor. Ve hatta inadına Kılıçdaroğlu yerine İmamoğlu ve Yavaş’ı yüreklendiriyor ve cesaretlendiriyor.

Bunu çok iyi bilen ve gören Kılıçdaroğlu da sırf bu hamleyi boşa düşürme adına Abdullah Gül formülünden hala vazgeçmiyor.

Sonuç şu ki, Akşener, Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı makamına layık görmüyor ve bunu engellemek adına her türlü siyasi adımları atıyor.