Akaryakıt Sektör Toplantısı Yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Komitesi içerisinde yer alan Akaryakıt Sektörü temsilcileriyle ilgili olarak Elazığ TSO Meclis Toplantı Salonunda istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Akaryakıt Sektör Toplantısı Yapıldı

Sektörün sorunları ve bugüne kadar yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Elazığ TSO tarafından TOBB ve EPDK gündemine taşınan sorunların aciliyeti hususuna bir kez daha dikkat çekildi

Yapılan Çalışmalar Hakkında Bilgi Paylaşımı
Elazığ TSO 7. Meslek Komitesi içerisinde yer alan Akaryakıt Sektörü istişare toplantısına sektör temsilcisi ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yılmaz, 7. Meslek Komitesi Başkanı Erdal Aytaç, Meclis ve Meslek Komite Üyesi Yavuz Keleş, Elazığ TSO Basın Halkla İlişkiler ve Meslek Komiteleri Çalışma Komisyonu Raportörü Etem Yalın ile sektör temsilcileri katıldılar.

Yapılan toplantıda 2018/2022 ikinci ayı itibarı ile Elazığ TSO’nun 14 meslek grubundan bugüne kadar 160 ayrı talebin ilgili kurumlara gönderildiğini ifade eden Meslek Komite Çalışma Komisyonu Raportörü Etem Yalın, “Bu 160 talebimiz devletimizin zirvesi, bakanlıklar, yerel yönetimler, TOBB ve ilgili kurumlar olmak üzere muhataplarına ulaştırılmıştır. Total olarak baktığımızda yüzde 32 oranında talebimizin karşılandığı yüzde 28 oranında kısmen karşılandığı ve yüzde 40 oranında olanların ise ya dikkate alınmadığı veya sürecin devam ettiğini görüyoruz. Odamız Yönetim Kurulu tarafından Meslek Komitelerimizden veya üyelerden gelen her talep mutlak suretle ilgili makamlara ulaştırılıyor. Akaryakıt sektörünün en önemli sorunu olan haksız rekabet ve kar marjlarının düşük olması nedeniyle bir çok firmanın kapanmanın eşiğinde olması ve bu hususlarla ilgili olarak ivedi müdahale talebimiz TOBB tarafından dikkate alınmış ve 24 Ocak 2022 tarihinde yapılan TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi Toplantısına Elazığ TSO Akaryakıt Sektörü Temsilcisi ve Meslek Komite Üyesi Sayın Mehmet Karamazı konuşmacı olarak katılım sağlamıştır. Üç Odanın davet edildiği toplantıda söz alan Sayın Karamazı TOBB’ye takdim edilen sorunlarla ilgili bir kez de sözlü talepte bulunmuştur. Sadece Elazığ’daki sektör temsilcilerini değil Türkiye genelindeki tüm sektör temsilcilerinin de bugün en büyük sorunu olan teminat, kar marjları ve girdi maliyetlerindeki artışlar gündemdeki önceliğini korumaktadır. Elazığ TSO Yönetim Kurulu ve Sektör Temsilcileri konuyu hassasiyetle yakından takip etmeye devam ediyorlar” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

4 Yılda Yapılan Çalışmalar Raporu
Sektör Temsilcisi ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yılmaz ile 7.Meslek Komitesi Başkanı Erdal Aytaç 2018 yılından bugüne kadar hem 7. Grup hem de Akaryakıt sektörüne yönelik yapılan çalışmaların yer aldığı raporu katılımcılarla paylaşarak yapılan her girişim ve süreç hakkında bilgilendirmelerde bulundular.
İstişare toplantısında il içerisinde ana dağıtıcıların haksız rekabete yol açan uygulamaları ve akaryakıt bayilerinin kendi içlerindeki kar marjlarından fedakarlık ederek yaptıkları haksız mücadelenin tüm sektörü olumsuz yönde etkilediği ve acil önleyici tedbirlerin alınmaması halinde yakın gelecekte sadece Elazığ’da değil Anadolu’da bir çok ilde çok sayıda bayinin kapanma ile karşı karşıya olduğu ve son 3 aylık dönemde yaklaşık 4 bin bayinin kapandığı dile getirildi.

Akaryakıt Sektör Toplantısı Yapıldı
Akaryakıt Sektör Toplantısı Yapıldı
Akaryakıt Sektör Toplantısı Yapıldı
Akaryakıt Sektör Toplantısı Yapıldı