Ak Parti, Stratejisini Arıyor

Haziran 2023 seçimleri öncesi partiler seçim politikalarını ve söylemlerini oturtacağı konular üzerinde çalışmaya başladılar.

Ak Parti, Stratejisini Arıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haziran 2023 seçimleri öncesi partiler seçim politikalarını ve söylemlerini oturtacağı konular üzerinde çalışmaya başladılar.

İyi Parti, geçmişte Merhum Erol Olçok ile aynı ekipte Ak Parti için çalışan Faruk Acar’ı transfer etmiş ve ciddi bir başarı da yakalamıştı.

Ak Parti de bu konuda harekete geçti ve seçimler için iki yeni şirketle görüşmelere başladı.

Ak Parti, kendisi ve tabanı açısından 2023 seçimlerini ‘bir yol ayrımı ve kırılma noktası’ olarak görüyor. 

Seçim hazırlıkları konusunda her iki şirket yöneticilerinin Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da bir sunum yaptıkları, sunumlarda seçim sürecinin nasıl yürütüleceği, hangi başlıkların ön plana çıkarılacağı ve özellikle ekonomi konusunda toplumdaki algının nasıl yönetileceği konusunda fikirler gündeme geldi. 

Parti yönetimi ve Erdoğan, 2023 seçimlerini ‘bir yol ayrımı ve kırılma noktası’ olarak görüyor, seçime gidecek süreçte geniş toplum kesimlerinin taleplerini karşılama noktasında önemli adımlar atmayı planlıyor. 

Sahadan gelen raporlarda da hayat pahalılığı konusunda atılacak adımlar öne çıkarılıyor. Ak Parti kurmayları, kendilerine oy verenlerin yüzde 70’ten fazlasının dar gelirliler olduğuna dikkat çekerek 2022 yılı sonundan itibaren asgari ücret, EYT, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, emekli maaşları gibi sıkıntılı alanlar konusunda bütün imkânların zorlanacağını dile getiriyor.

Ak Parti’nin öncelik verdiği konularda ekonominin olması çok doğal ve doğru ama, kurumların yönetim kurullarına girerek birden fazla maaş alan isimler, siyaseti ihale kovalama ve rant elde etme aracı gören bakanlık ve külliyeye yakın kişiler, mevcut seçilmişlerin kamuoyundaki durumları ve vatandaşın yeni ve gayretli yüz talebi, mevcut seçilmişlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hassasiyetlerine olan duyarsızlıkları ve siyaseti kendi merkezinde yapma gayretleri gibi konuların gündeme gelmediği bir seçim stratejisi eksik kalır. 
Eğer seçime gidiliyorsa ve sandığa gidecek  vatandaştan ve özellikle kendi tabanından yeniden oy isteniyorsa ekonomi ile birlikte partinin de tomografisi çekilip, tedavi yapılması gerekir. 

Sürekli söylediğimizi bir kez daha söyleyelim bu vesileyle. Ak Parti’yi kurtaracak da batıracak da kendi kırgın ve küskün seçmenidir. Bu sahayı hala yok sayan ve sorun görmeyen bir öngörüsüzlük devam ederse ki edecek gibi görünüyor, o zaman 2023 zor geçecek deriz.