AK PARTİ'NİN RAKİBİ MHP DEĞİL

Nisa Yılmaz/Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan adayı Haluk Arslan, Hâkimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

AK PARTİ'NİN RAKİBİ MHP DEĞİL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan, Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’un ‘’Belediye İktidarın Gücünden Faydalanır’’ açıklamasına dikkat çekerek Bulut’un bu ifade ile kendi adaylarının seçilmesi konusunda tereddüt yaşadığını iddia etti.

Hâkimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak’ı ziyaret eden Arslan, "Günümüzde gazetecilik yapmak her açıdan zor. Özellikle seçim döneminde insanımızın, toplumumuzun arzu ettiği, doğru bilgiye ulaşma ve tercih yapabilmek için gerekli bilgiye gazetelerden ulaşıyor. Bu anlamda gazetelerin ciddi bir sorumluluğu ve görevi var. Şehrin katılımcı ve demokratik geleceği açısından katılımcı bir şehir olabilmesi için gazeteler büyük önem taşıyor" dedi.

DÜŞMAN YOK, HERKES DOST

31 Mart yerel seçimlerinin Elazığ için hayırlı olması temennilerinde bulunan Arslan, "31 Mart yerel seçimlerinde de inşallah şehrimiz için hayırlı bir seçim olur. Bu dönemde bizim medyadan beklentimiz, karşılaştırma yapması, tüm açıklığıyla toplumun her kesimine ulaştırması bu süreç içerisinde umarım her yönüyle birliktelik, dayanışma ve huzur içerisinde geçireceğiz. Sonucunda da şehrimiz için hayırlı bir neticeye ulaşacağız. Elazığ, seçim sürecinde iyi bir noktada. Herhangi bir kutuplaşmanın yaşanmadığı bir süreç geçiriyoruz. Elazığ’da seçim sürecinde düşman yok, herkes dost şuan." diye konuştu.

SEÇMEN,  DAYATMALARA TEPKİSİNİ GÖSTERECEK

Haluk Arslan, "Adaylarımız içerisinde şehrimize hizmet edebilecek, şehrin yaşanan sorunlarını çözebilecek bir başkan seçilecek. Elazığ, hiçbir seçimde olmadığı kadar bu seçimde daha dengeli, adil ve rahat bir seçim atmosferine giriyor. Artık Elazığ bazı dayatma ve kalıplara sığmıyor. Gelecek açısından umut verici bir durum. Elazığ’ın bazı açılardan içerisinde bulunduğu karamsar tablodan bu seçimde kurtulacağına inanıyorum. Şehrin kaynaklarının daha doğru kullanılarak, isabetli kararlara dönüştürerek şehrin kabuğunu kıracağını düşünüyoruz. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz." dedi.

CEPSİZ CEKETLİLER SAHADA

Seçim çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Arslan, "Bizler, 31 Mart seçimlerine ‘dürüst olmak’ sloganıyla giriyoruz. ‘Dürüst başkan ve dürüst yönetim’ anlayışıyla hareket ediyoruz. Bir diğer sloganımız ise kefen misali ‘cepsiz ceketliler’. Bizler kaynak olarak toplumun teveccühü, talebi doğrultusunda kendi çaba, gayret ve inancımızla hareket ediyoruz. Biz buna inanıyoruz. Elazığ’da böyle bir başkan beklentisi var, ben de dahil olmak üzere" diye ifade etti.

AK PARTİ’NİN RAKİBİ MHP OLAMAZ

Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’un, eğer iktidar partisinin paydaşlarından biri olursa belediye başkanı doğal olarak o merkezi hükümetin gücünden diğerlerinden çok daha fazla istifade edebilir açıklaması  hakkında da önemli bilgiler veren  Haluk Arslan, "Elazığ’da Ak Parti’nin rakibi kesinlikle MHP olamaz. Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu açıklamaya göre genel başkanlar, ittifakı zedeleyecek hiçbir beyanatı kabul etmiyor. Hatta bu nedenle MHP Samsun Milletvekili ihraç oldu. Bu nedenle MHP Belediye Başkan Adayı Bilal Çoban ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları mevcut belediye yönetimini ve gelecek olan belediye anlayışını seçim sürecinde eleştirel bir şekilde ifade edemeyecek. Bu nedenle Ak Parti, MHP’yi bir tehdit olarak göremez. Bu nedenle kime oy istendiğinin açık bir şekilde söylenmesi gerekiyor." dedi.

METİN BULUT’UN ADAYINDAN TEREDDÜTÜ MÜ VAR?

Arslan, "Elazığ’da yaşayan bir birey olarak merkezi hükümetin hizmetlerini elbette isteyeceğim. Acaba Metin beyin yereldeki adayları ile ilgili bir tereddütü mü var ki, Ak Parti adaylarından birini seçince, merkezi hükümet olarak daha fazla destekleneceğini ifade ediyor? Seçilememe korkusu mu var? Bu önemli bir ayrıntı. Bilal Bey olmasa Şahin Bey olmasa, Bilal Bey seçilince arkasında olduklarını ifade ediyorsa, bir endişesi söz konusu. İkincisi biz Elazığ’da partizan ve yandaş uygulamalardan şikayetçiyiz. Bugün topluma bunu söylemekle, kendilerinin ileride de yandaş olacaklarını mı ifade ediyor ?. ‘Bizim partimiz kazanırsa hizmet vereceğiz, kazanmazsa hizmet vermeyiz mi?' diyorlar" dedi.

BELEDİYELERİN ÖDENEKLERİ YASA İLE BELİRLENMİŞTİR

Haluk Arslan, "Gürsel Beyin televizyondaki bir açıklamasını izlerken dedi ki; Tunceli’de Ak Parti hiçbir zaman vekil çıkaramadı. Tunceli’ye devlet yatırımları orantısal olarak Elazığ’dan daha fazla. Bu durumda Metin Beyi söylediği ile bu uygulama birbiri ile çelişiyor. Biz biliyoruz ki, belediyelerin hükümetlerden aldığı ödenek sabit, partiye göre değişmez. Bir belediye başkanı çalışarak, şehre hizmeti getirdi, sundu. Şehir için faydalı olan bu hizmete ve projeye sırf muhalif bir parti diye Metin Bey karşı mı çıkacak? Bunu da açıkça söylemesi gerekiyor. Metin Bey ya da yönetimi kendi partisinden olmayan bir belediye başkanın şehrin menfaati için üreteceği projeye engel mi olacak?” diye konuştu.

HER PARTİ İYİ YÖNETMEYE TALİPTİR

Türkiye’deki siyasi partilerin değerli olduğunu ifade eden Arslan, "Tüm siyasilerin topluma yönelik iyi niyetli bir şekilde düşüncelerini anlatma gayreti ve çözümleri var. Türkiye’deki siyasi partilerin hepsi değerli.  Hiçbirinin diğerinden farkı yok. Her partinin yanlış gördüğü hususları vardır. Yönetme anlamında bir fikri vardır, fikri de beyan edecekler. Mesele yerel yönetimde bir adayın çıkarılması. Burada görev siyasi partilerindir. En iyi yönetme kabiliyeti olan aday gösterilir." diye konuştu.