Ak Parti Düzeltebilir mi?

ASAL Araştırma'nın 26 ilde yaptığı anketten dikkati çeken sonuçlar çıktı. Vatandaşların yüzde 76.3'ü en büyük sorunun ekonomik sıkıntılar olduğunu söyledi. Ankete katılanların yüzde 30.8'i ise ekonomiyi AK Parti'nin düzelteceğine inanıyor.

Ak Parti Düzeltebilir mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araştırmaya katılanların yüzde 76.3 gibi büyük çoğunluğu, Türkiye'nin en önemli sorununun ekonomik sıkıntılar olduğunu ifade etti. İkinci sırada yüzde 7.5 ile işsizliğin yer aldığı araştırmada; üçüncü sırada yüzde 3.0 ile mülteciler, dördüncü sırada ise yüzde 2.8 ile eğitim başlığı yer aldı.

Aynı soruya yanıt verenlere ikinci olarak "Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 30.8'i tercihini AK Parti'den yana kullanırken, yüzde 26.5'lik kesim de Hiçbiri'den yana görüş bildirdi. Üçüncü sırada yüzde 21.4 ile CHP, dördüncü sırada yüzde 7.5 ile İYİ Parti, beşinci sırada yüzde 5.2 ile HDP, altıncı sırada yüzde 2.0 ile MHP, yedinci sırada ise yüzde 0.8 ile DEVA Partisi bulunuyor.

Yapılan bu anketlerde öne çıkan başlıklar ekonomi ve Ak Parti. Ülkemiz de son zamanlarda yaşanan zam ve ekonomik sorunlar vatandaşlarımızın ilk gündeminde yer alıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın en büyük sorun olarak ekonomiyi görmesi son derece doğal. 
Dikkat çeken konu ise sorunun çözümü için Ak Parti’nin görülmesi. Özellikle muhalefete vatandaşlarımızın inanmadığı ve destek vermediğini gösteriyor. Buna, “Ekonomi benim dönemde iyiydi” diyen Babacan da dahil.

Bu anket de gösteriyor ki halkımız, sorunların çözüm adresini de hala Ak Parti görüyor. 20 yıldır ülkemize sayısız hizmet eden iktidarın, bu sorunu çözmesi aslında çok zor değil. 

Halkı dinlemek, onların beklentilerine karşılık gelecek adımlar atmak ve özellikle kamudaki israf, lüks ve şatafatı durdurmak bile yeterli. Halkın sesine kulak verildiği takdirde birçok sorun çözülecektir. Yeter ki yöneticiler ve özellikle bazı danışmanlar, Nişantaşı kafelerinden çıkıp yüzünü halka dönsünler…