Ak Parti'den Vefa Hamlesi

Hakimiyet Gazetesi'nin sık sık gündeme getirdiği kırgın partililerin yeniden kazanılması konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündeminde. İlimiz Milletvekilleri Metin Bulut ile Tolga Ağar'ın da katıldığı Erdoğan'ın milletvekilleriyle gruplar halinde gerçekleştirdiği toplantıların dördüncüsünden 'Vefa Toplantıları'nın yapılması kararı çıktı.

Ak Parti'den Vefa Hamlesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet Gazetesi olarak sık sık gündeme getirdiğimiz, Ak Parti tabanında oluşuna kırgın ve küskünlüklerin giderilmesi yönünde adım atılmasına yönelik önerilerimiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündeminde.

Çoğunluğunu kırgın Ak Partili tabanın oluşturduğu ve anketlerdeki oranı yüzde 20’ye dayanan kararsızları yeniden partiye kazandırılmadan seçimlerin kazanılamayacağı gerçeğini sıklıkla gündeme getiren Hakimiyet Gazetesi’nin bu tezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekilleriyle gerçekleştirdiği toplantının en önemli gündem maddesi oldu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ocak ayı başından bu yana partili milletvekilleriyle gruplar halinde görüşmelerini sürdürüyor.

Aralarında ilimiz milletvekilleri Metin Bulut ile Tolga Ağar’ın da bulunduğu ve Ak Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'nun başkanlığında 50'ye yakın milletvekili ile kahvaltılı toplantıda buluşan Erdoğan, toplantının başında kısa bir açılış konuşması yaptıktan sonra milletvekillerinin eleştiri ve önerilerini dinledi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.

Ak Parti'den Vefa Hamlesi

“2023 SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ”
Milletvekillerine, seçim bölgelerinde çalışmaları talimatını veren Erdoğan, 2023 seçimlerinin kritik önemde olacağını belirterek, "2023 seçimleri çok önemli, bir dönüm noktası olacak. Her seçim önemli ama bu seçimler, iktidarımızın kazanımlarının devam etmesi noktasında çok daha önemli" mesajı verdi.

"İMKÂNLARI ZORLADIK, ZORLAYACAĞIZ"
Edinilen bilgiye göre ekonomideki sıkıntılara ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Erdoğan, 20 yıllık iktidarları döneminde insanların refah seviyesinin hızla yükseldiğini, ancak pandemi, küresel ekonomik sıkıntılar ve son olarak Rusya-Ukrayna savaşının insanların hayat standartlarını olumsuz etkilediğini vurguladı.

“SIKINTILARI BİLİYORUZ, FARKINDAYIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Biz bu sıkıntıları biliyoruz, farkındayız. Bir gerileme varsa onu belli seviyeye ulaştırmak için çalışacağız, bütün imkanları zorluyoruz, zorlayacağız" görüşünü dile getirdi.

Ak Parti'den Vefa Hamlesi

“AĞAÇ KESİMİNİ GÜNDEMDE TUTUN”
Kulislere yansıyan bilgiye göre Erdoğan'ın gündeme getirdiği konulardan birisi de İstanbul Dolmabahçe'de Çırağan Caddesi üzerindeki tarihi çınar ağaçlarının "kanser" oldukları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kesilmesi oldu.

Kanser oldukları gerekçesiyle çınar ağaçlarının kesilmesi yerine "tedavi edilmeleri"nin de mümkün olduğunu belirten Erdoğan, Bursa'da tarihi bir çınar ağacını buna örnek gösterdi.

Ak Parti'den Vefa Hamlesi

“MİLLETVEKİLLERİ PASİF KALIYOR”
Milletvekillerinden, ağaçların kesilmesini gündemde tutmaları için sosyal medya dahil her türlü eylem ve söylemi geliştirmelerini isteyen Erdoğan, "Biz Gezi'de, 12 ağacı nakledeceğiz, dediğimiz için dünyayı ayağa kaldıranların burada sesi çıkmıyor. Bu ağaçlar tedavi edilirse, doğaya kazandırılabilir. Bu konuyu gündemde tutun" talimatı verdi.

“EN ÖNEMLİ SEÇİM"
Erdoğan, 2023 seçimlerinin Türkiye ve partileri için bir dönüm noktası olacağını ve herkesin buna göre çalışması gerektiği mesajını verdi.

Hazırlıklarını 2023 seçimlerinin önemini bilerek yapacaklarını vurgulayan Erdoğan, "2023 seçimleri çok önemli, bir dönüm noktası olacak. Her seçim önemli ama bu seçimler, iktidarımızın kazanımlarının devam etmesi noktasında çok daha önemli" değerlendirmesinde bulundu.

VEFA TOPLANTILARI YAPILACAK
Toplantıda partiye yeni seçmen kazandırılması ve partiden kopuşlara karşı alınacak önlemler de masaya yatırıldı.

Erdoğan, bu çerçevede eski AKP milletvekilleriyle önümüzdeki günlerde "vefa toplantıları" adı altında yapılacak etkinlikte buluşacaklarını açıkladı.

“GENÇLER, BİZE YAKIN”
Ak Parti’nin genç oylarının azaldığı iddialarının doğru olmadığını savunan Erdoğan, kamuoyu anketlerinde de bunun görüldüğünü belirterek, "Gençlerin partisine daha yakın" olduğunu, ancak parti politikalarının gençlere daha iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

Ak Parti'den Vefa Hamlesi

MİLLETVEKİLLERİ: “ÇOK KUTUPLAŞTIK”
Toplantıda söz alan bazı milletvekilleri ise Doğu ve Güneydoğu'da oy kaybına karşı alınacak önlemler ve siyasi kutuplaşma konusunda sahadan yansıyan eleştiri ve önerileri aktardı.

Edinilen bilgiye göre bir milletvekili, "siyasi kutuplaşma"ya dikkat çekerek, Erdoğan'dan bu tehlikeye karşı harekete geçmesini istedi.

"Doğu'da AK Parti ile HDP'liler birbirini boğazlamak üzere. Batı'da da AK Parti ile CHP'liler aynı durumda. Toplumda kutuplaşma çok tehlikeli boyutlara varıyor, bununla ilgili siz bir tespit, bir açıklama yapsanız çok iyi olur. Bu tür kutuplaşmış toplumlar, istihbarat örgütleri ve yabancı devletlerin çok işine gelir, belli kesimleri kolayca kendi yanlarına çekmeye çalışırlar."

“HDP, KÜRTLERİN TESİLCİSİ DEĞİL”
Güneydoğu illerinden bir milletvekili ise Doğu ve Güneydoğu'da partinin oy kaybını önlemek için HDP'nin etkisinin kırılmasını önemine vurgu yaptı.

HDP'nin kendisini "Kürtlerin temsilcisi biziz" diye sunduğunu kaydeden milletvekili, PKK'nın 1989-1994 yılları arasında özellikle korucu ailelerine yaptığı saldırılarda 60'ın üzerindeki sivilin hayatını kaybettiğini belirterek, Erdoğan'a, "Bu katliamların yıldönümlerinde bunları hatırlatın, gündeme getirin. HDP Kürtlerin temsilcisi biziz diyor, ama aslında Kürtleri en çok PKK katletti" önerisinde bulundu. Bu öneriyi olumlu karşılayan Erdoğan ise milletvekilinden bu konuda çalışma yapmasını da istedi.

TEŞKİLATLAR HAREKETE GEÇİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “vefa buluşmaları” yapılması talimatının ardından tüm il ve ilçe teşkilatları, geçmişten bugüne partiye emek ve destek vermiş tabanla buluşma toplantılara yapacak.

Öncelikle mahalle bazlı başlatılacak çalışmalarla, her mahalle teşkilatı, 2002 yılından bugüne parti teşkilatlarında görev yapmış, partide görev yapmasa da son seçimlere kadar Ak Partiye oy veren tüm seçmenleri bir araya getirten programlar yapacaklar.

KADIN VE GENÇLİK HAREKETE  GEÇECEK
Mahalle bazlı başlatılacak vefa toplantılarda kadın kolları ile gençlik kolları da duyuru yapıp programa davet etmek yerine, kişiler tek tek aranarak programlara davet edilecek.

BÖLGESEL TOPLANTILARLA BİR ARAYA GELİNECEK
Mahalle bazlı toplantıların ardından birkaç mahalle teşkilatının ortaklaşa organizasyonlarıyla geniş katılımlı program ve etkinlikler yapılacak.

BÜYÜK VEFA BULUŞMALARI
Bu programlardan sonra Ak Parti Genel Merkezinden yetkililerin katılımları ve ezgi sanatçılarının da konserleriyle büyük programlar yapılacak.

“ÜLKE, KIZGINLIĞA FEDA EDİLEMEZ”
Gerçekleştirilecek tüm bu programlarda, bazı hatalara, yanlışlara ve eksikliklere rağmen ülkeyi karanlığa ve geriye götürecek zihniyete geçit verecek bir adımın  ülkemiz adına telafisi zor sıkıntılar getireceği, kızgınlıkla hareket etmenin bedelini tüm ülkenin vereceği vurgusu yapılacak.