Ağabeylik Yapsın..

İlimizde son günlerde ilin üst yöneticileri ve siyasiler arasında esen sert rüzgarları yumuşatmak için çağrı yine muhalefetten geldi.

Ağabeylik Yapsın..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Klasik bir muhalefet anlayışı ile siyaset yaparak, siyasi ve idari aktörler arasındaki bu tür sürtüşme ve soğuklukları gündeme taşıması ve buradan eleştiri yapması beklenen yerleşik anlayışın aksine hareket ederek farklı bir siyasi portre ortaya koyan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bu tür sorun ve sıkıntıların giderilmesi için Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ı adres gösterdi.

Cumartesi günü Kanal 23 ekranlarında deneyimli gazeteci ve Kanal 23 Haber Müdürü Elif Doğan’ın “Paragraf” programına konuk olan Erol, gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Her bir siyasi ve kamu görevlisinin birlik ve beraberlik içerisinde şehre hizmet etmesi gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Erol, son günlerde yönetim kademesinde oluşan soğukluk ve kırgınlığın giderilmesi amacıyla en büyük ve en tecrübeli milletvekili olması hasebiyle Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın ağabeylik yaparak inisiyatif alması gerektiğini ifade eti.

“Hem yaş hem de üç dönem milletvekili olması dolayısıyla hepimizin ağabeyi olan Zülfü Bey, şehrin milletvekillerini, belediye başkanlarını, siyasi parti il başkanlarını toplasın ve birlikte bu şehre hizmet etmenin yolunu açsın. Bir ağabey olarak bunu kendisinden bekliyoruz" cümleleri ile önemli ve birleştirici bir teklif getiren CHP Milletvekili Gürsel Erol’un bu teklifine Zülfü Demirbağ’ın nasıl bakacağı merak ediliyor.

Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, bu teklif olmasa da zaten kavgadan, kırgınlıktan, küslükten ve soğuk savaştan çok hazzetmez. Kalbindekini dile döker ve söyler. Bu yönüyle açık ve şeffaftır.

Bu tür birlik ve beraberlik ortaya koyan toplantıları da sever ve bunu sıklıkla yapar zaten. Erol’un da bu teklifine sıcak bakacağı en azından şehrin yönetim kademesi ile siyasi aktörleri bir araya getireceğinden şüphemiz yok. 

Bundan şüphemiz yok ama korkularımız var. Demirbağ, böyle bir toplantıyı yapar, amacına uygun güzel konuşmalar da yapar ama korkarız ki konuşmasının sonunda yine “Doğrucu davutçuluğu” tutar birilerine gönderme yapar da özenle toplanan bir sepet yumurtayı düşürür ve yeni bir kavga konusu oluşur.

İnşallah milletvekilimiz Zülfü Demirbağ bizi mahcup eder de toplantı güzel başlar, güzel sonlanır ve enerjiler laf yetiştirmeye ve karalamaya değil hizmete ayrılır.