Affını İsteyecek Mi?

Son yıllarda kabinede yapılması düşünülen değişiklik, 'affını talep etti' naifliği ile gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar beş bakan affını talep etti, Süleyman Soylu dışında dört bakanın görevden af talebi kabul edildi.

Affını İsteyecek Mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan son Bakanlar kurulu toplantısı akabinde yaptığı açıklamalarla, kabinedeki, değişimlerin devam edeceğini söyleyince gözler Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye çevrildi.

Uyguladığı tarım politikaları ile çiftçinin sorunlarını çözemeyen, çıkartamadığı hal yasası ile aracıların rantlarını daha da artıran,  geleceğin en önemli ve stratejik alanı olan tarımsal üretim konusunda bir vizyon ve gelecek tasavvuru  ortaya koyamayan Pakdemirli’den önümüzdeki günlerde affını talep eden bir açıklama bekliyoruz.

Pakdemirli’nin görevden ayrılmasına tamam ama yerine atanması beklenen eski Tarım Bakanı Mehdi Eker’in de bu alanda parlak bir geçmişi yok.

Bir bakanlar kurulu toplantısında kendi yaptıklarını ballandıra ballandıra anlattığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; “Bırak hikaye anlatmayı, ben kasaba girince etin fiyatlarını hala uçmuş görüyorum” tenkidine muhatap olan bir isme yeniden böylesine önemli bir bakanlık emanet edilir mi bilinmez ama, tarım sektörü bir bakanla idare edilemeyecek derecede önemli ve stratejik bir konuma geldi.

 Bizim önerimiz geleceğin en önemli sektörü olacak tarım konusunda tıpkı Sağlık Bakanlığında oluşturulan Bilim Kurulu benzeri, sektörün tüm temsilcileri, uzmanlar, akademisyenler, bürokratlar, çiftçilerle ve stratejilerden oluşan  “Tarım Kurulu”nun oluşturulmasıdır. 

Bizler, metaverse ile sanal arsalar, araziler alarak kendimizi kurtardığımız zannederken, ürettiği son teknolojik ürünlerle dünyanın en zengin adamı olan Bill Gates, dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde tarım arazisi alıyorsa bu alan asla ihmale gelmeyecek bir alandır.

Patates ve soğanın hükümet devirme gücü ve kabiliyetini bizzat gören  vatandaşlar  olarak meseleye ciddiyetle yaklaşmalıyız.