AFAD açıkladı: Elazığ, son 10 yılda en fazla deprem yaşanan şehirler arasında

AFAD Deprem Dairesi tarafından son 10 yılda ülkemiz ve yakın çevresinde çözümlenen deprem sayısı 279 bin 357 olarak açıklandı.

AFAD açıkladı: Elazığ, son 10 yılda en fazla deprem yaşanan şehirler arasında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AFAD Deprem Dairesi tarafından son 10 yılda ülkemiz ve yakın çevresinde meydana gelen depremler, detaylı haritalarla paylaşıldı. 

Buna göre Türkiye'de sonra 10 yılda 279 bin 357 deprem meydana geldiği öğrenildi. 

Son 10 En fazla deprem yaşanan ilin Van olduğu görülürken, Muğla, Manisa, Kütahya gibi iller de son 10 yılda en fazla deprem yaşanan iller olarak haritada yer aldı

ELAZIĞ'DA SON 10 YILDA  6 BİN 567 DEPREM KAYDEDİLDİ

24 Ocak ve 27 Aralık tarihlerinde 2 büyük depremle sarsılan Elazığ ise paylaşılan haritada en fazla deprem yaşanan şehirlerden biri olarak yer aldı. Açıklanan verilere göre Elazığ'da son 10 yılda 6 bin 567 deprem meydana geldiği görüldü. 

ÜLKEMİZİN ACIMASIZ GERÇEĞİ: DEPREM

17 Ağustos tarihinde Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden birisi yaşanmıştı. Binlerce insan hayatını kaybederken uzun süre sarılamayacak kadar derin yaralar almamıza neden olan bu deprem sonrası Türkiye deprem gerçeğiyle yüzleşerek o günden bugüne önemli adımlar atmıştı. Ancak özellikle son yıllarda yaşanan Van, Elazığ ve İzmir depremleri gösterdi ki bu konuda önemli adımlar atsak da hala tam anlamıyla depremlerle yüzleşmeye hazır değiliz. Uzmanlar bu konuda yetkililerin atacağı adımların önemi kadar vatandaşların da özellikle kentsel dönüşüm gibi önemli konularda bireysel olarak çaba göstermesine de dikkat çekiyorlar.

 

AFAD açıkladı: Elazığ, son 10 yılda en fazla deprem yaşanan şehirler arasında