Adam Biliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında 'Elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikâyetler üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz.' demiş, Erdoğan'ın müjdeli haberinin ardından düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Adam Biliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, elektrikte indirimli tarife sınırının yükseltilmesinin kendi fikri olduğunu söyledi ve ilave etti. “ bir ailenin tükettiği elektrik 230 kilovat. 'Buna göre önlem alın, zam yapacaksanız buna göre yapın' dedim. Yapmadılar. Dün kalkmış açıklama yapıp benim dediğim noktaya geldiler. Demek ki devleti yönetemiyorlar. Demek ki biz devletin nasıl yönetildiğini biliyoruz. Biz 4 kişilik ailenin tükettiği elektriği de biz çok iyi biliyoruz" dedi.

Bu açıklamanın en keyifli tarafı şu cümle: “Demek ki biz devletin nasıl yönetildiğini biliyoruz.” 

Demek ki Kılıçdaroğlu, bir devleti yönetme ve idare etme konusunda kendisi bile bir endişe, bir güvensizlik ve bin bir kafa karışıklığı yaşıyor ki, “demek ki biz de bu devleti idare edebilirmişiz” deme noktasına gelmiş.

Hiçbir ironi, hiç bir eleştiri ve yanlış anlaşılmaya mahal verecek bir cümle kurmadan diyoruz ki, “adam biliyor”. 

4 kişilik bir ailenin tükettiği elekrik miktarını bilen bir genel başkan, ülke yönetmeyi mi bilmeyecek. Adam bu işi biliyor. Var mı ötesi..