Abla kardeşin kick boks tutkusu

Elazığlı kick boksçular Burcu Almaz (19) ve kardeşi Elif Almaz (17) üç-dört aylık bir çalışmanın ardından katıldıkları ilk resmi turnuvadan madalyalarla döndüler. Kardeşinden ilham alarak kick boksa başlayan Burcu, Giresun'daki turnuvada 1. olurken, Elif 3. oldu

Abla kardeşin kick boks tutkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ’ın merkeze bağlı Bahçekapı köyünde ikamet eden Elif Almaz yaklaşık dört ay önce kick boks sporuna merak saldı. Elazığ Son Hilal Spor Salonu’nda antrenmanlara başlayan Elif, ablası Burcu Almaz’a da ilham verdi ve üç ay önce de Burcu aynı spor salonunda hazırlıklara başladı.

Kısa süreli bir çalışmanın ardından iki kardeş, Giresun’da yapılan ve 20 ilden yaklaşık 500 sporcunun katıldığı 30 Ağustos Zafer Kupası Kick Boks Şampiyonası’na katıldı. Yapılan maçların ardından Burcu 1. olurken, kardeşi Elif 3.’lükle organizasyonu tamamladı.

Antrenörleri Zülfü Topuz nezaretinde daha iyi bir sporcu olmak için mücadeleye devam eden kardeşlerden Elif Almaz (17), kick boksa dört ay önce başladığını söyleyerek, “Bu sporu seviyorum ve ailem de bana destek oluyor bu konuda. Zülfü hocam bana çok yardımcı oluyor. Giresun’daki turnuvada iki maç oynadım. İlk maçımı aldıktan sonra ikincisinde rakibime puanla kaybettim. Bu sporu gelecekte de devam ettirmeyi düşünüyorum. Spor yapmayı seviyorum. Kick boksu düşünen arkadaşlarımız çekinmesinler ve bu sporu yapsınlar. Ablamın spora başlamasına da çok sevindim. Beraber yapmak daha eğlenceli benim için. Onunla birlikte dövüşmek, gezmek ve başarı elde etmek. İkimizin de hedefi bu sporda devam etmek. Hedefimiz milli takıma yükselmek” diye konuştu.

“AİLEMİZİN DESTEĞİ ÇOK OLDU”

Kick boksa kardeşi sayesinde başladığını kaydeden Burcu Almaz (19) ise, “Üç ay önce başladım. Çok çalıştık, Zülfü hocam bize çok yardımcı oldu. İlk turnuvamıza Giresun’da katıldık. Orda başarı elde ettik ben ve kardeşim. İki rakibim vardı. İkisini de kazandım ve 1. oldum. Önce Elazığ’da, sonra bölgede ve sonra da Milli takımda derece yapmak istiyorum. Böyle ilerlemek istiyoruz ikimizde. Ailemizin bize çok desteği oldu başlamamızda. Sonuçta bu bir savunma sporu. Kendimizi savunmamız lazım” dedi.

Kardeşinin 3. olduğu, kendisinin ise 1. olduğu turnuvanın ardından kendi aralarında bir çekişme olmadığını ifade eden Burcu, “Yarın da ben 3. olabilirim, o 1. olabilir. Aramızda hiç çekişme olmuyor. Gelecekte de iz bu sporu devam ettirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.