AB'ye Almayacakmış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna- Rusya savaşı sonrası Ukrayna'yı AB'ye alıp kurtarmak amacıyla Avrupa ülkeleri özellikle Fransa'nın ortaya düşmesi sonucu 'Bu AB üyelerine ben diyorum ki acaba Türkiye'yi ne için AB'ye hala almakta endişe ediyorsunuz? Ukrayna ile ilgili gösterdiğiniz hassasiyeti Türkiye için de gösterin. Yoksa birileri saldırdığı zaman mı Türkiye'yi gündeme alacaksınız?' ifadesini kullanmıştı.

AB'ye Almayacakmış!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan'ın bu açıklamalarından sonra Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron'un koltuğuna aday olarak gösterilen Valerie Pecresse, çarpıcı bir çıkışa imza attı. Yunanistan'ın gazetelerinden Kathimerini'ye konuşan Pecresse, "Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetine verilen herhangi bir entegrasyon desteğine karşı çıkılmalı. Türkiye hükümetinin gözdağı vermesi beni etkilemiyor. Türkiye'nin AB'ye entegre olmasına karşı çıkacağım. Türkiye'ye şu an verilen adaylık öncesi yardımları sorgulayacağım" diyerek batının çifte standartını  bir kez daha  gösterdi.

Batı, bir kez daha gerçek yüzünü gösterdi ve Erdoğan’ın “AB’ye alınmamız için birilerinin bize saldırması mı lazım?” sözüyle bile çılgına döndü, öfke ve nefretini kustu.

Türkiye’nin de artık her adımı sahte, her tavrı takıyye ve adil olmayan AB yerine yüzünü farklı oluşumlara döndürmek konumuna yükselmesi lazım. 

Hiçbir zaman Türkiye’yi AB’ye almak gibi bir düşüncesi olmamasına rağmen 70 yıldan beri kapısında bekleten şımarık batıya, “Biz AB’ye girmek istemiyoruz” diye rest çekmenin zamanı geldi de geçiyor bile…