6'lı Masanın Kürt Ayrışması

Millet İttifakını oluşturan 6 siyasi parti, yeniden parlamenter sisteme dönüş noktasında uzlaşma sağlarken bazı konularda anlaşmazlık yaşıyor.

6'lı Masanın Kürt Ayrışması

6'lı masanın Kürt sorununa ilişkin tavrı ve bakışları çok farklı. "Kürt sorunu bu ülkenin gerçeği. Önce bir varlığını kabul etmek lazım diyoruz." diyen Babacan, "Ama 'Kürt sorunu yoktur, inkar ediyoruz, yoktur böyle bir şey' diyen benim bildiğim Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli var." şeklinde konuştu.

"İyi Parti Kürt sorunu var mıdır diyor mu?" sorusunu ise Babacan, şu şekilde yanıtladı: "Kürt sorunu yoktur dediklerini duymadım. Onu bilmiyorum, konuşmamız lazım. Bilemiyorum ki."

6’lı masa etrafında belki de önümüzdeki günlerde en büyük fırtına Kürt meselesi etrafında kopacak. Birileri bu meselenin adına ve tanımlanmasına bile şerh koyacak. Ancak 7. Ortağın yüzde 10 gibi belirleyici ve sonuca götürücü oylarının hatırına ya susacak ya da alınan kararları hazmedecek.

Seçim öncesi ve biraz da stratejik olarak bazı konular ve sorunlar görmezden gelinir ve HDP’den gelecek oyların hayaliyle oyunbozanlık edilmeyip rıza gösterilse de seçimler sonunda,  anahtar partisi olmanın havasını atıp karşılığını isteyecek bir HDP’den 6’lı masanın patronlarının çekeceği var. 

Ama bu sorun öylesine bir milli ve önemli bir sorun olacak ki ağız tadıyla oturup kahvemizi içip tiyatroyu izleyebileceğimiz mesele de olmayacak.

Bu zafiyeti ve görüş ayılıklarını gören ve zaten öteden beri pusuda bekleyen küresel patronlar, eski ama her defasında etkili olan etnik, ideolojik ve siyasi yaralarımızı kaşıyarak yeni bir kaos ve kargaşa ortamı oluşturacak ve böylelikle de milli savunma sanayi başta olmak üzere ülkenin hayrına olan tüm gelişme ve projeler rafa kaldırılacak.