6 bin TL daha kira yardımı yapılacak

Evleri orta hasardan ağır hasara dönen hak sahipleri için 6 bin TL daha kira yardımı yapılacak.

6 bin TL daha kira yardımı yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ak Parti Milletvekili Sermin Balık, evleri orta hasardan ağır hasara dönen hak sahipleri için 6 bin TL daha kira yardımı yapılacağını açıkladı. 

Kanal 23'te bir televizyon programına katılan Milletvekili Sermin Balık, Aralık ayında meydana gelen deprem sonrasında orta hasardan ağır hasara çevrilen tüm konut sahiplerinin 24 Ocak’taki deprem sonrası yapılan yardımların aynısından faydalanacağını söyledi.

İşte Milletvekili Sermin Balık'ın o açıklaması: "’Biliyorsunuz AFAD ve Çevre Şehircilikle birlikte bir düzenleme yapılmıştı. Yaklaşık 11 bin lira insanlara biz taşınma ve kira parası vermiştik. Orta hasarlılar bunlar ancak orta hasar olarak kalmıştı. Şimdi bu evler ben bunun üzerine çok çalıştım. Sayın bakanımız da bakan yardımcımız özellikle İsmail Çataklı’ya çok teşekkür ediyorum. Burada hakikaten bize muhteşem yardımcı oldu. Orada şöyle bir şey gelişti orta hasarlılar dört bin lira almış ama ev sonradan ağır hasara geçmiş, orta hasarda oturuyordu evini tahliye etti kiraya gitti. Biz aynen bir önceki depremde uyguladığımız şeyi bu deprem sonrasında da orta hasarlılar içinde uyguladık. Aynı ödemeyi onlara da yapılacak. Aynı kira ödemesi aynı taşınma ödemesi bu vatandaşlarımıza da aynı bir önceki hakların tamamından faydalanacaklardır. Aralık ayında meydana gelen deprem sonrasında orta hasardan ağır hasara çevrilen tüm konut sahipleri 24 Ocak’ta ağır hasarlı yapılan devletin verdiği maddi destekten faydalanan hak sahibi olanlar bütün parayı bugün orta hasardan ağır hasara dönenlerin hepsine aynı ödeme yapılacak."