6 Ay Demedim!

Amasya gezisinde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bir vatandaş, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi öncesinde kullandığı 'Başbakan olacağım' sözlerini hatırlatarak 'Ben 6 ay sonra başbakan olacağım dediniz' ifadelerini kullandı. Akşener'in '6 ay demedim. Kardeşim, yalan söylüyorsun' yanıtını vermesinin ardından soru sormak isteyen vatandaş, çevredeki partililer tarafından uzaklaştırılmış.

6 Ay Demedim!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşener, o dönemde herhangi bir seçim ve siyasi kriz yokken velev ki “6 ay” ifadesini kullanmasa bile “Ben başbakan olacağım” demesinin bile bir arka planı ve kapalı kapı senaryolarını çağrıştıran bir tarafı yok mu ? 

Allah’tan Akşener, başbakan söylemini reddetmiyor da 6 ay sonra kısmını reddediyor. O günlerde dilinden düşürmediği “yurtta sulh” söyleminin de 15 Temmuz darbesini yapan konseyin adı olduğunu da unutmamak lazım.

Suçluluk psikolojisi diye bir bilimsel olgu ve gerçeklik varsa ve Akşener her defasında HDP yakınlığı ile FETÖ ilişkilendirilmesine oldukça kızıyor, hiddetleniyor, halka bağırıyor  ve fırça atıyorsa, bunun bilimsel yanıtını vermek de yine  uzman  psikologlarımıza düşer.