5. Olağan Genel Kurul Yapıldı 

Elazığ Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin 5. Olağan Genel Kurul seçimi Elazığ Su Ürünleri Enstitüsü'nde gerçekleştirildi.

5. Olağan Genel Kurul Yapıldı 

İl Tarım Müdürü Ali KILIÇ, bakanlık temsilcileri, divan başkanlığını yapan Bingöl Birlik Başkanı Ali KAYSADU katılım sağladı.

Birlik Başkanı Mahmut SEZER, küçükbaş hayvancılık sektörü için yapılacak projelerinden ve geçmişte yapılan projeler hakkında bilgi verdi. 

Sezer açıklamasında, “Birlik bünyesine kazandırılan Kozluk mevkiinde bulunan yaklaşık 23 dönüm arazide  koç teke istasyonu yapılmıştır. Bu arazi üzerine yapılması planladığımız  Süt ve süt ürünlerinin toplanması, işlenmesi, paketlenmesi ve muhafazası için yapılacak tesislerle  ilgili projeler hazırlanıp gerekli başvurular yapılacaktır. Bu tesislerin faaliyetiyle beraber üreticilerimizin süt ve peynir gibi ürünlerini Pazar fiyatının üstünde alınarak üreticilerimizi tüccarlara ezdirmeyeceğiz. Fiyat istikrarı sağlayıp verdiğimiz sözün ve icraatlerimizin arkasında duracağız. 
Güneş paneli ile meralara giden aydınlık yol projesi ile meralarda ve yaylalarda temel ihtiyaç olan elektriği güneş panelleri yaparak  kullanıma sunup  yaylaların daha aydınlık ve güvenli olmasının yanında yetiştiricilerimizin teknolojik cihazlarını rahatça kullanmaları sağlanacaktır. Bu proje ile üreticilerimizin  yaşam alanları aydınlanırken gıdalarını süt ve peynir gibi ürünlerini daha uzun süre muhafaza edebilecekler. Yılın neredeyse 8-9 ayını  yaylada geçiren yetiştiricilerimizin daha güvenli çadırlarda ailecek  barınmasını, gıda ürünlerini saklanmasına da  uygun olan izolasyonlu çadırların teminin için  Çadır projesiyle yaylada hayat var projemiz sunulmaya hazır. Hayvanlarımız susuz kalmasın projesiyle Kovancılar ve Karakoçan ilçelerimizde yol güzergahı boyunca 2 adet, merkez ilçemizde 2 adet olmak üzere toplamda  4 adet sondaj ile  su kuyularının yapılması için  projelerimizi hazırladık. DAP a sunacağımız projede il tarımın belirlediği güzergahlarda yapılacak su kuyuları ile hayvanlarımız her daim temiz suya ulaşım sağlayacak. Yetiştiricilerimiz Hayvanlarını sulamak için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalmayacak. Sunulmaya hazır projelerimizi gerçekleştirip yetiştiricilerimizin sorunlarını azaltmak en büyük temennimizdir. Projelerimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Görevde olduğumuz bu süre içerisinde yönetim kurulumuz ile birlikte yetiştiricilerimizin sorunlarının çözümü için elimizden gelen tüm çabayı sarf ettik. Çalışmalarımızın amaçları doğrultusunda ülkemiz ve ilimizin sağlıklı, bilinçli ve üreten bir toplum olmasına katkıda bulunduk. Birliğimizin güveni, dürüstlüğü ve şeffaflığı ile yürüttüğü çalışmalarını bundan sonra ki çalışmalarımızda devam ederek, örnek il birlikleri arasında olacağız” dedi.