41 Kere Maşallah…

Şehrimiz yeni gelişme alanlarıyla büyüyor ve gelişiyor. Geçtiğimiz günlerde Şahinkaya ve Yemişlik köylerinin mahalle statüsüne kavuşmasının ardından Aşağı Demirtaş köyü de aynı süreci yaşadı ve referandumla mahalle olmak istiyoruz kararını vererek 41. Mahallemiz olma şansını yakaladı.

41 Kere Maşallah…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan oylamaların sonucunda  Aşağı Demirtaş köyü sakinlerinden 146’sı evet, 12’si ise hayır oyu kullandı.

Aşağı Demirtaş köyü Elazığ’ın önemli köylerinden biri olması nedeniyle yapılan oylama oldukça önemli. Elazığ’a yakın olması nedeniyle köylülerimizin böyle bir talebi olmuş ve referanduma gidilmiş. 

Elbette ki mahallelerimize gelen hizmetlerin oldukça fazla olması nedeniyle merkeze yakın köylerimizin de bu hizmetlerden faydalanmak istemesi oldukça doğal. 

Yapılan oylama ve sonuçların ilimize hayırlı olmasını diliyor, 41 kere maşallah diyoruz. Ancak referandumda 146 “EVET” oyuna karşın “HAYIR” diyen 12 Aşağı Demirtaşlı hemşerilerimizin gerekçelerine da hak vermiyor değiliz. Şehirleşmenin güzel ve çoğunlukla maddiyata dayalı avantajları olmakla birlikte köy statüsünden kalmanın manevi hazzı ve mutluluğu var. Ne diyelim çoğunluğun dediğinin  doğru olduğu bir demokratik sistemde yaşıyoruz. 

Sonuçlarına da katlanacağız elbet.