30 Kasım Elazığ Hava Durumu

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 'Bölgemiz genelinde havanın parçalı yer yer çok bulutlu Elazığ, Malatya ve Adıyaman çevrelerine gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, yüksek kesimlerine karla karısık yağmur Bingöl ve Tunceli çevrelerine ise aralıklı yağmur, yüksek kesimlerine karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Sabah ilk saatlerinden yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir' denildi.

30 Kasım Elazığ Hava Durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ayrıca açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyredeceği ve sabah saatlerinden itibaren Elazığ ve Malatya'nın güney ilçeleri (Sivrice,Maden,Palu,Alacakaya,Arıcak,Kovancılar,Karakoçan,Kale,Pütürge ve Doğanyol) ve Adıyaman'ın kuzey ilçelerinde (Çelikhan,Sincik ve Gerger) batı ve güneybatılı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde; Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) ve yüksek kesimlerde tam fırtına (100 km/saat üzeri) şeklinde esmesi beklenmektedir.

Meteorolojik Uyarılar: Rüzgarların batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/saat), yüksek kesimlerde ise yer yer tam fırtına (100 km/saat üzeri) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Elazığ merkez, ilçeler ve çevre illerde hava sıcaklıkları ise şu şekilde:

Elazığ Merkez ve İlçeler:

Elazığ/Merkez: 14°C

Ağın:15°C

Alacakaya:12°C

Arıcak:13°C

Baskil: 13°C

Karakoçan:15°C

Keban:17°C

Kovancılar:14°C

Maden:13°C

Palu:15°C

Sivrice:13°C

Çevre İller:

Adıyaman:17°C

Bingöl:14°C

Malatya:13°C

Tunceli:13°C