27 Aralık Depreminin hak sahipliği süreci 15 Haziran'da başlıyor...

27 Aralık 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından Hak Sahipliği ve Borçlandırma işlemleri için 60 günlük müracaat süresi Salı günü başlıyor

27 Aralık Depreminin hak sahipliği süreci 15 Haziran'da başlıyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

27 Aralık 2020 tarihinde Elazığ’ın Merkez’i Kavaktepe Köyünde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki Deprem afeti nedeniyle: Köyünde/Mahallisinde konutlarında, ahırlarında ve işyerleri, yıkık / ağır / orta derecede hasar gördüğü tespit edilen mülk sahibi. Hissedar veya hasar gören konutta ikamet eden evli evlatlarından, afetzede olan ve hasar tespit listelerinde isimleri bulunan vatandaşlar için 15 Haziran ve 13 Ağustos tarihleri arasında AFAD tarafından Hak Sahipliği ve Borçlandırma işlemlerini yapabilmeleri için 60 günlük müracaat süresi Salı günü başlıyor.

HAK SAHİBİ VATANDAŞLAR

Eski Devlet Hastanesi (C Blok) Acil Girişi (Rızaiye Mahallesi) Afetzedeler Hak Sahipliği ve Borçlandırma işlemlerini bizzat kendiler veya kanuni vekilleri noter tasdikli vekaletnameyle vasıtasıyla yapabilecekler.

MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER

Hak sahibi başvurularında, Tapu Senedi Fotokopisi Başvuranın 2 Adet, Eşinin 1 adet Kimlik Fotokopisi Tapu veya emlak kaydı vefat eden kişiye ait ise veraset ilamı Hasar tespit askı kodu Köylerde Tapu sunulamayan durumlarda; Deprem tarihinden önceki en az 1 yıllık Elektrik, Su faturası istenecek.

24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde orta hasardan hak sahipliği bulunan vatandaşların; 27 Aralık  tarihinde 5.3 depreminde konutları ağır hasarlı olarak belirlenmiş ise hak sahipliği müracaatlarını tekrardan yapmaları gerekiyor.

Öte yandan 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili hak sahipliği yasal süreçleri tamamlanması nedeniyle yeniden müracaat alınmayacaktır.

 

27 Aralık Depreminin hak sahipliği süreci 15 Haziran'da başlıyor...