24 Ocak Depremi Sonrası Usulsüz Yıkım İddiasında Gazeteciye 9 Yıl 4 Ay Hapis Cezası

Elazığ- Sivrice merkezli 24 Ocak 2020 tarihli 6.8 büyüklüğündeki depremde etkilendikleri iddia edilerek, Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım listesine alınan, ancak usulsüz ve ihalesiz şekilde yıkılmak istenince dava ve soruşturma konusu yapılan okullarla ilgili ilk dava sonuçlandı ve davanın sanığı 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

24 Ocak Depremi Sonrası Usulsüz Yıkım İddiasında Gazeteciye 9 Yıl 4 Ay Hapis Cezası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olaya karışan, aralarında dönemin bazı daire müdürlerinin de bulunduğu memurların yargılanması için başlatılan idari soruşturma ve idari yargı ise Ocak 2022'de sonuçlanmış ve dosya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

'İHALEYİ ZATEN BİZE VERECEKLER..' İLE BAŞLADI..
Malatya'da depremden hasar gören okul binalarının yanı sıra yıkılacak binalarla ilgili skandal, Akçadağ'a bağlı Kürecik- Kepez'deki bir skandalla ortaya çıkmıştı. Kürecik- Kepez'de depremden hasar gören Çok Programlı Lise binasında, bazı şahısların, okul yöneticileri ve muhtardan habersiz söküme başlamaları, tepki üzerine “Okulun yıkım ihalesini bana verecekler. Yağmur yaş gelmeden sökümümüzü yapalım” yanıtını verdiklei yolunda jandarmaya yapılan şikayetin ardından, bu işi yapan A. T. G. adlı şahıs, yakalanarak gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanmış, bu durum yıkımlarla ilgili soruşturmaları başlatmıştı.

 Bir süre sonra serbest bırakılan sanığın, Malatya'daki iki okulun yıkımına da aynı şekilde giriştiği, yine 'ihaleli- ihalesiz yıkımlar' için organizasyon yaptığı başlatılan idari ve adli soruşturmalarla ortaya çıkmıştı.

Genişletilen soruşturma kapsamında açılan yeni davada, A. T. G. sanık olarak yer alırken, memur sanıklar için soruşturma izni istenmişti.

 Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada,  A. T. G. adlı sanık, hırsızlık ve kamu malına zarar verme suçlarındandan cezalandırıldı.  A. T. G.'ye kamu malına zarar verme suçundan 2 yıl 1 ay, hırsızlık suçundan ise 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verildi.  

Kaynak: malatyahber.com

Haberin tamamını kaynağından okumak için tıklayın.