23 Milyonla 2023'e

AK Parti il başkanları toplantısında partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimleri öncesi teşkilatlara 23 milyon üye hedefi koydu.

23 Milyonla 2023'e
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teşkilatlara 2023 seçimleri öncesi "Çok çalışın" talimatını veren Erdoğan, "Kazanmak dışında ihtimali olmayan bir seçime daha hazırlanıyoruz. 23 milyon üye hedefi ile yolumuza devam edeceğiz. Bununla ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Bu oy aynı zamanda üye üye üye. Seçim öncesi seçimi kazanacağız. Bu bizim için zor bir şey değil" dedi.

Hesap elbette doğru. Bugün 11 milyon üyeye sahip Ak Parti 23 milyon üyeye ulaşırsa tabi ki seçimin tartışmasız galibi olur.

Bir dönem benzer hesapları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yapıyor ve sonuç MHP’nin zaferiyle sonuçlanıyordu. MHP’nin hesabı belki o gün için tuttu ama 2021 krizinden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sanki.

Ak Parti’nin iyi günlerde ve her şeyin olumlu ve sorunsuz gittiği günlerde 11 milyon üyeye ulaşması bir başarıdır. Ancak gelinen noktada 11 milyon üyenin, üye olsalar dahi Ak Parti’ye oy verip vermeyecekleri oldukça şüpheli.

Ak Parti teşkilatları, Erdoğan’ın istediği yeni 12 milyon üyeden önce, geçmişte bu partiye gönül vermiş ve fakat bugün yüzde 25’lere varan “kararsızlar” safına gönderdiği kesimleri kazanma gibi bir önceliği olduğundan dahi bihaber.

Teşkilatın motive edildiği, çalışma aşk ve şevklerinin artırıldığı toplantılarda rakamların ifade edilmesi ve sonunda aydınlık bir gelecek vaadinde bulunulması siyasetin doğasında olan bir gerçek. Ancak salonun motive edici gerçeği yanında bir de sokağın, seçmene tepeden bakan bazı seçilmişlerin, kamuda savurganlık, lüks ve israfın, hiçbir özelliği ve yeteneği olmamasına rağmen, üç ayrı yerden maaş alan seçkinlerin, yoksulluğu geçtik, açlık sınırı altında aldığı maaşla geçinmeye çalışan kesimlerin gerçekleri var.

Teşkilat mensupları salonlardan aldıkları ruh ve heyecanla sahaya çıkıyor ancak görüştükleri ilk beş kişiden aldıkları tepkiyle rota değiştirip kendi partilerinden olan esnaf dükkânlarına atıyorlar kendilerini.

Çekilen birkaç resim de paylaşılınca işte oldu size halk ve esnaf ziyareti. Hatta bu konuda daha da profesyonelleşerek, yoldan geçen insanları kendi işyerlerine bir çay içmeye davet edip, sonrasında da “bizi ziyaret etti” paylaşımı yapmalar. Allah’tan kendisi davete icabet ettiği halde, ziyaret eden konumuna düşürülen saygın şahsın yakınları bu yanlışlığı düzeltiyor lakin siyasetin geldiği seviye kendini ele veriyor.

23 milyon üye ile 2023 seçimlerini Ak Parti kazanabilir. Ancak sorun, seçimi kazanmak değil. Sorun,  23 milyon üyeyi yapacak bir siyasi ruh ve bu ruha sahip dava adamlarının teşkilatlarda var olup olmamasında. Eğer Erdoğan’ın teşkilatlara verdiği talimat yerine getirilir ve üye sayısı 23 milyona çıkartılırsa, kim tutar Ak Partiyi? Sadece 2023 seçimleri değil, 2053 seçimlerini dahi garantiliyebilir…