2017 Kuzova Tarım Çalıştayı Düzenlendi

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan KARAHAN 

Sürekli üreticilerin yanında çalışma halinde oldukl

2017 Kuzova Tarım Çalıştayı Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan KARAHAN; 

Sürekli üreticilerin yanında çalışma halinde olduklarını, Kuzova'da toplulaştırma çalışması yapılması gerektiğini kaydederek, çalıştay dan yaklaşık 55 bin dekarı 30 köyü 500 üreticiyi ilgilendiren sistemle alakalı bir yol haritası çıkaracaklarını belirtti. 

Karahan, "6 köyümüzü ilgilendiren yaklaşık 22 bin dekar alanda kapalı sulama sisteminin ilk denemeleri yapıldı. Çok yakın bir tarihte tarla sulaması bu sistem sayesinde gerçekleştirilecek. Çalıştay kapsamında DSİ temsilcileri bizlere bu sistemle alakalı gerekli bilgilendirmeleri yapacak. Oluşturacağımız yol haritasıyla bu bölgede suyu kullanacak olan üreticilerimizin suyu en verimli nasıl kullanabileceklerinin sistemlerini burada tartışacağız. İnşdigerah ortak bir yol bulacağız. Sulamanın gelmesiyle birlikte bu üreticilerimiz şu anda mevcut su olmadan üretmiş oldukları ürünlerle mi yollarına devam edecekler yoksa katma değeri yüksek, üreticimize daha fazla kazanç getirecek ürünlerle mi yola devam edecekler diye alternatif ürünlerin ulaşılmasını biz burada sağlayacağız." dedi.

Program daha sonra, Bitki Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz Ataş,  Yardımcı Doç. Dr. Halit Günek,  İnş.Müh. Melih AŞUT, Dr.Yusuf İPEK, Vedat DEMİRBAĞ, Zir. Müh. Nevzat DOĞAN, Prof. Orhan ÖZBAY, Zir. Yük.Müh. Mehmet KARACA , Dr. Emine ASLAN, Zir. Müh. Vedat DİNÇ Kuzovanın genel durumu ve coğrafi yapısı hakkında sunumlar ile devam etti.

Sunum yapan katılımcılara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Turan KARAHAN teşekkür belgelesi verdi.

Sunumların sonunda yapılan soru-cevap kısmında Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz ATAŞ, Mehmet KARACA ve Melih AŞUT soruları cevapladı; yenilen yemeğin ardından program sona erdi.