'15 TEMMUZ ŞEHİTLER MEYDANI' AÇILIŞI YAPILDI

Meydana verilen isim değişikliğinin ardından düzenlenen açılışta konuşan Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde 249 şehidin olduğunu anımsattı

'15 TEMMUZ ŞEHİTLER MEYDANI' AÇILIŞI YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meydana verilen isim değişikliğinin ardından düzenlenen açılışta konuşan Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde 249 şehidin olduğunu anımsattı.

Bu şehitlerin unutulmaması ve hep hatırlanması için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Atlı, şöyle konuştu:"Bu topraklar için, devletimiz ve vatanımız için canını feda eden kahramanların varlığı konusunda yeni nesillere bir aktarım yapmış oluyoruz. Biz de belediye meclis kararı ile meydanımızın ismini '15 Temmuz Şehitler Meydanı' olarak değiştirdik. Dolayısıyla o meydan bundan sonra bu anıtla '15 Temmuz Şehitler Meydanı' olarak adlandırılacak. Bizlerin rahat ve özgürce yaşaması için canlarını hiçe sayan şehitlerimiz için ne yapsak azdır."

Konuşmanın ardından Keban İlçe Müftü Vekili Serkan Cihangir'in yaptığı dualar eşliğinde meydana dikilen anıtın açılışı yapıldı.