10 Soru Polemiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 10 soru yöneltirken, en dikkat çekici olanı hiç kuşku yok ki 'Yüreği yetip 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?' sorusuydu. 

10 Soru Polemiği

Erdoğan'ın tüm sorularına sosyal medya hesabından yanıt veren Kılıçdaroğlu bu soruyu ise "Var mısın yarın erken seçimi ilan etmeye, aynı gün içinde adayımızı açıklayalım. Var mı sende o yürek Erdoğan!" ifadesiyle cevapladı.

Yürekli soruya yürekli bir cevap… Erdoğan, 10. Soruya böyle bir cevap geleceğini beklemiyor ve hatta “Sana ne 6’lı masanın vereceği bir karar” gibi bir cevap gelmesi beklenirken, “hodri meydan” dercesine “Var mısın yarın erken seçimi ilan etmeye, aynı gün içinde adayımızı açıklayalım.” demesi, Kılıçdaroğlu’ndan beklenmeyen bir cesaret  ve siyaset çıkışı oldu.

Siyasette 10 soru polemiği de gösterdi ki artık liderlerin birbirlerine yönelik iddia ve ithamlarının çok da bir karşılığı olmuyor.

Birinin sorduğu sorulara, birisi saatler sonra cevap veriyor. Hatta cevap vermekle kalmıyor, cevap içinde yeni soru, yeni gönderme ve yeni iddialar ortaya koyuyor.
10’lu sorular, hem siyaseti hem de asıl gündemi unutturuyor. Siyasetçiler belki bu tür polemikten çok hazzeder ve bunun kendi lehlerine sandığa yansıyacak bir adım olarak görürler ama durum hiçte öyle değil.

Halk, siyasetçilerden söz düellosu dinlemek yerine çözüm istiyor, bu konuda adım atmaları ve gerekirse birbirlerine yardımcı olmalarını bekliyor. Her şeyden önce de saygı ve seviye bekliyor.

Halkın gündemi farklı, siyasetçilerin gündemi çok farklı. Siyaset, sorunların çözüm müessesesi ise buna odaklanması bununla halkın karşısına çıkması gerekiyor. Sorumluluk ve halka duyarlı siyaset bunu gerektirir, bunu emreder.