Vakıflar arası polemik devam ediyor

Elazığ'da bir vakfın eğitim binasını düğün salonuna kiraya verdiği iddiasında polemik devam ediyor.

Vakıflar arası polemik devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dernek binasının düğün salonuna kiraya verilme iddiasının yalan olduğu şeklindeki açıklamanın ardından bu kez Elazığ İlim Yayma Cemiyeti açıklama yaptı. Yapılan açıklamada:

"KİM YALAN SÖYLÜYOR.

Demişsinki Vedat yalan söylüyor.
Müslüman adam yalan söylemez. 
O yüzden ben sizin ve yönetiminizin yalan söylediğini düşünmüyorum.

Fakat aşağıda yazdığım soruların cevabı kimin yalan söylemeye gerek duyduğunu gösterir…

Bundan da emin ol hayırseverlerin hayrı Allahın izni ile heba olmayacaktır. Sonuna kadar mücadele ye devam edeceğiz. 
Güzel günler pek yakında…..

İlim ve hayra hizmet vakfı başkanı Zülfü biçerer , 

1.) Ordu evinin oradaki deprem de yıkılan yurdun arsası , Hacı Yüksel Özkaynak beyin hanımın annesi tarafından yurt yapımı için bedelsiz olarak sizin vakıfa tahsisi yapılmadımı ?

2. 90’lı yıllarda başlayıp , sadece  temelini atıp bitiremediğiniz inşaatı , 02/07/2003 tarihinde 25 yıllığına bina yapım karşılığında  ilim yayma cemiyeti ile anlaşmaya varıp protokol yapmadınız mı.? 

3. Depremde ilim yayma cemiyeti yönetiminin çabaları ile arsaya karşılık olarak Toki zafran da  daha modern ve nezih bir yurt yapmadımı.?

4. Toki binayı bitirene kadar ortalıkta görünmeyen siz ve ilim hayra hizmet vakfı yöneticileri bina bitikten sonra elinize afişinizi alarak götürüp binaya isminizi asarak yanınıza dönemin milletvekili Sn Zülfü Demirbağı da alıp binanın önünde poz vermediniz mi ? 

5. Aslında bu tür hayır işleri ile uğraşanların sözü muteber iken 21/09 /2020 de yapılan yazılı sözleşmeyi siz inkar edip yok saymadınız mı ? 

6. İlim yayma cemiyeti yönetimi olarak sizin vakıfınıza bu sorunu çözmek için geldiğimiz zaman bu tür işlerin İslami camiaya zarar vereceğini söyledik , gelin bu hayırı birlikte yapalım dedik , ortada yazılı bir sözleşme var buna riayet edin dedik , fakat siz ne dediniz , Şimdiye kadar siz direksiyonun başındaydınız şimdi biz direksiyonun başına geçeceğiz demediniz mi ..?  (Yani yolun ve yolcunun hiç bir önemi yok yeterki biz koltukta olalım dediniz.)

7. Burayı yurt yapacağız diyerek hayırseverlerden yardım talebinde bulunmadınız mı ? 

8. Kiraya verip gelir elde etmek için , her kapıyı çalmadınız mı,? 

9. En son olarak KYK ya kiraya vermek için sözlü anlaşma bitip,  sözleşme imzalanacağı sırada, Gençlik spor müdürlüğü buranın kiralanmasının yanlış olduğunun farkına varınca , kiralamaktan vazgeçmedimi.?

10. Kapalı Çarşıdaki vakıfınıza ait yerde hafız öğrenci yetiştiren EKİDER öğrencilerini yurt yapacağız deyip yine aynı bahaneyle zorla dışarı atmadınız mı ? 

Biz hep doğrunun yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz . Dünyadaki sonucu beni bağlamaz,  Ahiretteki sonuç doğrunun yanında olanlarındır.
 
Peki Madur edilen İLİM YAYMA CEMİYETİ kimdir ? ne iş yapar.

İLİM YAYMA CEMMİYETİ  Celalettin Ökten ve 68 arkadaşı tarafından  11 Ekim 1951 yılında İstanbul'da kuruldu. Cemiyetin ilk icraatı O zamanın şartlarında kazma , küreği dahi zor imkanlarla temin ederek 17 Ekim 1951'de Vefa Lisesi'nin karşısında Türkiye'nin ilk imam hatip okulu olan İstanbul İmam-Hatip Okulu'nu açmak oldu.Bu okul daha sonra imamların yetişmesi için devlete bağışlandı .

Dün olduğu gibi bugünde Bütün Türkiye de faaliyet gösteren, gönüllü olarak imam hatip, kuran kursu gibi dini eğitim veren binlerce öğrenciye barınma hizmeti veren yurt ve burs gibi olanaklar sağlayan bir dernektir.

Şehrimizde bir kız yurdu ve şehit İlhanlar caddesinde 7 katlı içerisinde mescidi , çok amaçlı konferans salonu , sinema salonu derslik , kültür ve sanat eğitim odaları en son kat ise nezih bir şekilde dizayn edilmiş kitap cafe salonu olarak yapılmıştır .  

Buraya gelen öğrencilerden cafedeki ikramlarda dahil olmak üzere hiç bir ücret alınmamaktadır. Buranın giderleri tamamen cemiyet yönetimi tarafından karşılanmaktadır.

Çalışmalarımızın ana hedefinde Millî ve mânevî değerlerine bağlı, çağının bilim, düşünce ve kültürüne vâkıf, şahsiyetli nesiller yetiştirmeyi hedefleyen bir nesil yetiştirmek olmuştur. İlim Yayma Cemiyeti böyle bir gençliğin yetişmesi için her türlü hizmeti vermeye çaba göstermiştir." ifadelerine yer verildi.