Türkiye'deki en detaylı analiz: Cenk Ergün istifa etti, restleşmeyi Yağız Sabuncuoğlu kazandı

Hakimiyet spor editörleri geçtiğimiz gün Türkiye'deki en güçlü spor medyaları arasında yer alan Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki çekişmeyi detaylı bir şekilde kaleme almıştı. Bu çekişmede kazanan netleşmeye başladı.

Türkiye'deki en detaylı analiz: Cenk Ergün istifa etti, restleşmeyi Yağız Sabuncuoğlu kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son 2 sezonunun şampiyonu olmasına rağmen zor süreçler yaşayan ve kadrosunda birçok önemli noktada as mevkisi olan oyuncuların bulunmadığı, son günlerde onlarca oyuncuya teklif götürmesine rağmen ya kulüplerden ya da futbolculardan olumsuz yanıt alan Sarı Kırmızılılar tarihte eşi benzeri görülmemiş bir hezimet yaşıyor.

Yaşanan tüm bu olayı geçtiğimiz günlerde detaylı bir analizle kaleme almıştık. Şimdi o analize tekrar bakalım. Bu arada Galatasaray’ın Futbol Direktörü olan ve taraftarların tepkisinin odak noktasında bulunan Cenk Ergün’ün şu dakikalarda istifa ettiği bilgisini de paylaşalım:

“Son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve dünyaca ünlü yıldızları Türkiye’ye getirerek bunlardan ciddi bir verim alan Galatasaray, geçtiğimiz sezon birçok rekoru egale ederek 24. Şampiyonluğunu kazanmasının yanı sıra Bayern Münih ve Manchester United gibi dünya devleri karşısında sergilediği futbol ile hem taraftarlarının hem de Türkiye’nin göğsünü kabartmıştı.

GALATASARAY’IN KÖTÜ SONLARININ BAŞLANGICI KOPENHAG OLDU

Ancak FC Kopenhag ile oynadığı 2. Maçta oldukça kötü bir futbol oraya koyan Sarı Kırmızılılar bu kötü sonla yeni mutsuz sonlara başlangıç yapmış Şampiyonlar Ligi’nden elenmekle de kalmayıp kendi evinde 10 kişi kalan Fenerbahçe’ye karşı etkisiz futbol ve 0-1’lik mağlubiyetle başarılı sezonuna gölge düşürmüştü.

YENİ SEZONA TATSIZ BAŞLANGIÇ

Bu şokların ardından yeni sezona Türkiye Süper Kupa finaliyle start veren Galatasaray, Beşiktaş’a karşı etkisiz futbolu ve 5-0’lık yenilgisiyle taraftarlarını üzmüştü. Daha sonra Şampiyonlar Ligi’ne katılması için sadece 1 maç oynaması gereken ve oldukça kolay bir kura çeken Galatasaray, Young Boys gibi bir takıma 2 maçta da mağlup olarak yeni sezondaki kötü futbolunu sürdürmüştü.

GALATASARAYLI TARAFTARLAR OSİMHEN’E SEVİNEMEDİ

Taraftarların gözdesi Erden Timur ile yolları ayıran Galatasaray yönetimine karşı taraftarın çok ciddi bir tepki göstermesine neden olan bu olayların ardından ciddi bir atak yapan sarı kırmızılılar piyasa değeri tam 100 milyon € olan dünya yıldızı Osimhen’i kiralık olarak kadrosuna kattıktan sonra taraftarların yönetime karşı tavrı hafiften olumlu bir havaya girse de önce Zaha ve sonra Kerem Aktürkoğlu’nun takımdan ayrılması, kötü oynanan tüm maçlarda eksikliği net bir şekilde görülen orta saha ve etkili kanat eksiklikleri taraftarın “yönetim istifa” tepkisiyle sonuçlandı.

GALATASARAY MEDYASI ETKİSİZ Mİ KALDI?

Osimhen’in hemen ardından başta Rabiot olmak üzere Galatasaraya yakın sosyal medya hesapları ve gazeteciler tarafından birçok isim gündeme gelse de Galatasaray sürenin dolmasına az bir süre kala kadrosunu UEFA’ya bildirdi. Bu durum taraftarların hem yönetime hem de Galatasaray medyasına karşı büyük bir tavır almasına neden oldu.

İLK ÇEKİLEN SAMİYENHABER OLDU

Galatasaray’ın transfer dönemlerinde en fazla takip ettiği hesaplardan biri olan Samiyenhaber kadroların UEFA’ya teslim edilmesinin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak yönetim istifa edene kadar artık transfer haberi yapmayacağını “Yapmış olduğum birkaç haberden dolayı bana karşı tepkili olduğunuzu biliyorum ancak ben haberleri kafama göre girmedim verdiğim tüm bilgiler yönetim teyitliydi. Beceriksizliklerinden dolayı sözlerini yerine getiremeyen onlar. Şimdi de Avrupa’ya transfer yetiştiremedik ancak Lig için 13 Eylül’e kadar transferler gelecek diyorlar. Mevcut yönetimin tutarsız tavırlarından dolayı artık bu yönetim gidene kadar transfer haberi vermeyeceğim. En sağlıklısı budur.” Sözleriyle duyurdu.

TARAFTARLARDAN GS MEDYASINA ZALEWSKİ TEPKİSİ

UEFA’dan umudu kesen Galatasaray taraftarı artık son çare bari lig için transfer yapın talebini her gün sosyal medyada gündeme getirirken geçtiğimiz gün Galatasaray için 2 yeni isim gündeme geldi. Galatasaray’a yakın gazeteciler olan Emre Nalbant, Burhan Can Terzi ve Emre Kaplan gibi isimlerin duyurduğu transfer görüşmeleri Nicola Zalewski ve Ebimbe görüşmeleri taraftarların tepkisine neden oldu. Bu tepkinin nedeni ise Fenerbahçe’ye yakın Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu’nun Galatasaraylı gazetecilerin transfer görüşmelerini açıklaması karşısında İtalyan medyasının bu transferler için yaptığı olumsuz haberleri paylaşmasıydı.

TEPKİLERİN ARDINDAN EMRE NALBANT’TAN SERT AÇIKLAMALAR

Galatasaray’ın Nicola Zalewski ve Ebimbe transferlerinde herhangi bir olumsuzluk olmadığını, bu doğrultudaki olumsuz haberlerin suyun karşı tarafından çıkarılmak istenen bir algı çalışması olduğunu belirten Emre Nalbant, ilk önce: “Gardi’nin içinde olduğu işlerde menajerden haber alamayınca onun bunun tweetini okuyup olumsuz basmak mı?” paylaşımını yaparken daha sonra ise “Çok şey yazacağımda üzerimizde hakkı olan ağabey dediğimiz adamların hatrı var. Yaptıkları organize ama amatör algıyı görmüyor değiliz. Burası Fransası İtalyası her neyse…” paylaşımına bulundu.

FENERBAHÇE'YE YAKINLIĞIYLA BİLİNEN YAĞIZ SABUNCUOĞLU

Yağız Sabuncuoğlu ise daha önce paylaştığı olumsuz haberleri kaldırıp “Roma ve Galatasaray arasındaki Zalewski görüşmeleri devam ediyor. Somut bir durum olursa bilgilendireceğim.” açıklamasını yaptı. Dünyaca ünlü yıldızların yazıp çizildiği, bununla da kalınmayıp ülkemize getirildiği bir transfer sezonunun daha sonuna yaklaşırken tarihi anlara da tanıklık ediyoruz. Şu anda Galatasaray’da transferlerden çok Galatasaraylı gazetecilerin mi yoksa Yağız Sabuncuoğlu’nun mu haklı çıkacağı merak konusu olmuş durumda. Eğer Nicola Zalewski ve Ebimbe ya da ikisinden biri Galasatasaray’a imza atarsa Emre Nalbant, Burhan Can Terzi ve Emre Kaplan gibi isimler taraftarlar nezdinde kaybettikleri güveni yeniden kazanabilir. Aksi halde işleri çok ama çok zor…”

Kaleme aldığımız analiz bu şekildeydi. Daha sonra ise Galatasaray’ın Ebimbe transferinden çekildiği net bir şekilde ortaya çıktı. Zalewski’de ısrarcı olan Cenk Ergün ve ekibi fiyatı artırıp oyuncunun talepleri doğrultusunda birçok teklif yapsa da şu dakikalarda transfer henüz gerçekleşmiş değil. Taraftarlar ise artık bu oyuncuyu istemeyecek bir noktada.

CENK ERGÜN İSTİFA ETTİ

Tüm bu gelişmelerin ardından Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün istifa etti. Yaptığı açıklamada ise “"Bugün yazılı olarak da Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Dursun Özbek'e ilettiğim üzere kulübümüzdeki profesyonel görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. İçinde bulunduğumuz durumun hem kulübüme zarar vermemesi hem de adımın daha fazla itibarsızlaştırılmaması adına almış olduğum kararı sizlerle paylaşıyorum. Detaylı açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağımı belirtir, kamuoyunun bilgisine sunarım." ifadelerini kullandı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Galatasaray Medyası’nın, gazetecilerinin, sosyal medya hesaplarının kendi taraftarı önünde itibarı büyük ölçüde sarsılırken Yağız Sabuncuoğlu ise gücüne güç kattı ve Galatasaraylıların da takdirini kazandı. İlk yazının sonunda sorduğumuz “kazanan kim” sorusunun yanıtı da bu noktada belli oldu!