'Söylememiz mi Lazım?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MYK toplantısının ardından bazı görüşmelerde bulunduğu ve milletvekillerine ıstakoz, pahalı markalı saat gibi dikkat çeken sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

'Söylememiz mi Lazım?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan, "Milletvekilinin yediğiyle, içtiğiyle, oturduğuyla, taktığıyla, kılık kıyafetiyle daha dikkatli olması gerekmez mi? Benim bu konuda milletvekillerine ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor? Bir milletvekiline yediğini, giydiğini paylaşma denilir mi? Bunlar bilinemeyecek, akıl edilemeyecek şeyler değil. Herkes milletvekilliği makamının sorumluluğunun farkında olmalı. Milletvekilleri, kendini bir vatandaş gibi konumlandıramaz. Ben herkes gibi saat takıyorum, herkes gibi yemek yiyorum diyemez" sözleriyle vekillerden kendilerine çeki düzen vermelerini istedi.

Erdoğan aslında bu sözleriyle “Koskoca milletvekili olmuşsunuz ama bazılarınız adam olamamışsınız. Yaptığı hareketin partisini zora sokacağını düşünemeyen birinin aklı yoktur” imasında bulunmuş.

Erdoğan, her ne kadar hareketleri, söylem ve paylaşımlarıyla partisini zora sokan milletvekillilerine böyle bir fırça atsa da onları listeye yazan daha doğrusu kimler yazarsa yazsın son onayı veren kendisi.

Bu durumda vekillere fırça atmakla birlikte yapacağı ikinci iş, bu tür sorunlara sebep olan isimleri kimlerin listeye yazdığını tespit etmesi ve onlardan da hesap sorması.

Erdoğan tüm milletvekili aday adaylarını birebir tanımadığına göre mutlaka onlara referans olan Ak Partililer vardır ve bunların da aslında her zaman başka bir plan ve maddi çıkar hesapları vardır.

Sorunu sadece görünen kısmıyla çözmeye çalışmak yanlışı yanlış yerde aramak gibidir.