Siyasette de Eski Bayramlar Kalmadı

Kurban bayramı, Ramazan bayramına nazaran daha yoğun yaşanan ve bu sebeple dört gün devam eden bir bayram.

Siyasette de Eski Bayramlar Kalmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban kesimi, bunların dağıtımı, kesilen kurban etinden hane halkı için de olsa bir miktar kavurma yapılması ve tüm bunlara ilaveten aile büyükleri, komşu ve akrabaları ziyaretler.

Tüm bu sorumluluklar içerisinde kişilerin kurumsal üyelik ve aidiyet bağı hissettiği siyasi parti, dernek ve vakıf gibi kurumların bayramlaşma törenine katılmaları oldukça zorlaşıyor. Hele yoğun ve bunaltıcı bir sıcak hava da varsa evden çıkası gelmiyor insanın.

Bu durum siyasi partilerin bayramlaşma programlarına da yansıdı. Daha önce büyük mekanlarda hatta meydanlarda bayramlaşma programı yapan partiler, bu bayramda kendi binalarını tercih ettiler.

Ak Parti, bayramlaşmasını parti konferans salonunda gerçekleştirdi ve tabanı ile buluştu.

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, partinin hedeflerini ortaya koydular yapılan hizmetleri anlattılar. 

Bayramlaşmanın en coşkulu yaşandığı parti ise MHP oldu. Daha geniş bir imkân sağladığı için bir düğün salonunda gerçekleştirilen bayramlaşma töreni, 31 Mart seçimlerinde MHP’ye oy vermeyen ülkücülerin dahi rağbet ettiği ve özellikle katılmayı tercih ettiği bir buluşma oldu.

MHP Milletvekili Semih Işıkver’in “eksiklerimiz oldu” diyerek özeleştiri yaptığı bayramlaşma töreninde parti için yeni hedefler ortaya kondu.

Kendi salonlarını dolduracak kadar bir katılım yaşanan bayramlaşma törenlerinde en mahzun partilerden biri Yeniden Refah Partisiydi.  30 Nisan tarihinde Genel Merkez tarafından görevden alınan Ömer Ateş’in yerine hala bir atama yapılamadı.

Parti, il başkan vekili tarafından temsil edilmeye çalışılıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan temayül yoklamalarının ardından Genel Merkez birçok ile yeni il başkanı atarken Elazığ yine beklemeye alındı.

YRP Genel Başkan Yardımcısı ve teşkilat Başkanı Nurettin Gül ve genel merkez teşkilatlarının  titiz bir çalışma yaptıkları, tüm kesimleri kuşatacak  partiyi  2028 seçimlerine taşıyacak yetkin bir il başkanı ve güçlü bir yönetim kurulmasına yönelik çalışmaları devam ediyor.

Ancak bu çalışmalar gecikince, YRP Elazığ teşkilatı bu bayramı buruk ve heyecansız geçirdi. Küçük bir salonda ruhsuz bir bayramlaşma ile bayramı kapattılar.

Teşkilat çalışmalarından ziyade; törenleri, çelenk koymayı, belirli gün ve haftaları kutlamayı seven İyi Parti, bayramlaşmayı da güzel bir şekilde yaptı.

 Saadet Partisi her zamanki gibi tanıdık yüzler ve bilindik simalarla bayramlaşma törenini gerçekleştirdi. Partide belki eski coşku ve heyecan yoktu ama samimiyet ve davaya sadakat vardı.

BBP de bayramlaşmayı samimiyet ve ihlasla yapan partilerden oldu. Geçtiğimiz Ramazan Bayramını PTT meydanında halk bayramlaşması olarak gerçekleştiren CHP Milletvekili Gürsel Erol, bu bayram ilimizde olmayınca parti binasında bile bayramlaşma yapılmadı. Yapıldıysa da basına servis edilmedi.  CHP İl Yönetimi ise ilçelerde bayramlaşmayı tercih etti. İlçeleri ziyaret eden il yönetimi, partilileri ile bir araya geldi. 

Velhasıl sıcak bir Kurban Bayramında siyasilerin bayramı da böyle geçti.