Sitem Ne Kadar Haklı?

İlimiz Ak Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı,  Şubat ayında ilimiz iş insanlarının ürünlerinin depolanması ve pazarlanmasına hizmet etmek amacıyla İstanbul'da bir lojistik merkez kurulması yönünde iş dünyasına bir çağrıda bulunmuştu.

Sitem Ne Kadar Haklı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konu ile ilgili kendisini ekonomi STK’ları yanında bir kişinin dahi aramadığından şikâyetle sistem dolu bir paylaşımı da bugün yaptı Nazırlı.

Paylaşımında “Bu çağrıyı yaptığımız hiçbir STK bize dönüş yapmadı. En azından bir telefon açıp gayret edelim demediler. Bir telefon açıp nedir diye sormadılar” cümlelerine yer veren Nazırlı yeni bir polemiğin de fitilini ateşlemiş oldu.

Öncelikle Hakimiyet olarak kendisiyle hiçbir şahsi sorun ve sürtüşme konusu olabilecek bir meselemiz yok iken, sırf siyaset tarzına yönelik eleştirilerimizden kaynaklı zaman zaman naif polemikler yaşadığımız Nazırlı, milletvekillerinin şehrin daha önemli ve tüm halkını ilgilendirecek sorunlara çözüm bulma gibi bir görevi ifa etme yerine  bir derneğin yapacağı sünnet organizasyonuna sırf hayırlı bir iş diye saygı duyduk. 

Kendisi bu konuda Halk Tv muhabiri ile gereksiz bir polemiğe girerek enerjisini boşa tüketmek gibi bir yola girdiyse de hayırlı işler konusunda bizler kendisine kolaylıklar diliyoruz.

Ancak şu İstanbul’a lojistik merkez yapılması konusunda iş dünyasına olan sitemi ve bu sitemin ne kadar haklı olduğuna dair üzerine birkaç kelam etmek isteriz.

Sayın Vekilimiz hangi iş insanının şahsi ve özel talebi karşısında İstanbul’a lojistik merkez yapılması konusunda sosyal medyadan bir çağrı yaptı bilmiyoruz ama keşke böylesi bir çağrı yapmadan önce bugün sitem ettiği kurumları ziyaret ederek bu konuda onların da istek ve taleplerini dinleyebilseydi.

Elazığ’da henüz bir lojistik merkezimiz yok iken ve siyasilerimizin bu konuda gayret göstermeleri gerekirken İstanbul’da lojistik merkez fikri, iş dünyasında demek çok gerekli görülmemiş ki herhangi bir talep ve görüş bildirme olmamış.

İş dünyası, kendisinin önemli bir ihtiyacı olan bir konuda yapılacak çalışmalara  asla tepkisiz ve ilgisiz kalmaz. Zira iş insanı ürettiğini satmak ve pazarlamak ister. Bu konuda bir ilgisizlik varsa,  bu projenin yanlışlığından hatta gereksizliğinden olamaz mı?

Sayın milletvekilimizin tek kişi tarafından gelen talep ve önerileri hemen  sosyal medya hesaplarından genel bir talepmiş gibi yayınlaması siyasetçi ve özellikle milletvekili tavrı ve refleksi olamaz. Elbette gelen talepler dinlenir, notlar alınır ve öncelikle konunun muhataplarıyla da istişare edilerek talebin genelliği üzerinden  mutabakata varılır, sonrasında da çağrıda bulunulur. Böyle olursa da talep hem ilgi hem de takdir görür.

Sayın vekilimizin  her konuda olduğu gibi kendisine gelen her teklifi gerekli çalışma ve araştırma yapmadan, danışmanlarına yaptırmadan tez canlılıkla paylaşıyor, talep ve ilgi görmeyince de sitem ediyor.

Yeni bir polemik yaşamama adına kelimelerimizi özenle seçtik ve sünnet olayını hayırlı görüp lojistik merkez konusundaki görüşlerimizi içtenlikle ve yapıcı bir üslupla dile getrdik. 

Umarız bu müspet, alabildiğince iyi niyetli ve naif önerilerimiz,  teşekkürle karşılanmasa bile yeni, yine, yeniden bir tez canlılık örneği sergilenerek tenkit ve tarizle sonuçlanmaz.