Saadet'te İki Aday

Karamollaoğlu'nun siyaseti bırakacağına yönelik açıklamasının ardından Saadet Partisi, 30 Haziran tarihinde kongre yapacağı ve Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun aday olmayacağını açıkladı.

Saadet'te İki Aday
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi'nin tüm teşkilatlara yönelik gerçekleştirdiği temayül yoklamasında iki isim genel başkanlık adaylığı için ön plana çıkıyor.  Ankara kulislerinde konuşulanlara göre bu isimler; Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Mahmut Arıkan ve Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın. Mete Gündoğan da bazı illerin tercihleri arasında yer alırken bu isim güçlü bir destek bulmuyor.

Saadet Partisi Teşkilat Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, 31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nin Kayseri Büyükşehir adayı olmuştu. Arıkan seçimlerde yüzde 5,6 oranında oy elde etti.

Saadet'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Birol Aydın ise yüzde 0,6 oy oranına ulaşmıştı. Her iki isim de parti teşkilatlarında karşılığı olan, partilerine öteden beri hizmet eden isimler olarak öne çıkıyor.

Saadet Partisinin geçen bir yıl içindeki duruşu ve Karamollaoğlu’nun 6’lı masadaki tavrı sebebiyle parti tabanının da tepkisini çekmiş ve önemli oranda oy kaybettirmişti. Kongre sonrası yeni yüz ve yeni bir heyecanla Saadet Partisi, siyasi mücadelesine devam edecek ve kaybettiği oyları yeniden kazanmanın mücadelesini verecek.

30 Haziranda yapılacak kongrede Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın’ın da genel başkan yardımcısı olması bekleniyor.