Özel ve Özdil'in 'Bidon Kafalı' Atışması

İktidara ezeli bir muhalefet örneği sergileyen gazeteci Yılmaz Özdil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef almış ve  'Asrın lideri Özgür Özel'e 'Koltuk' verdi' başlıklı video yayımlamıştı.

Özel ve Özdil'in 'Bidon Kafalı' Atışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP lideri Özel ise, Yılmaz Özdil’e  "Geçmişte 'Bidon Kafa' diye köşe yazısı yazmış arkadaş, seçimin ertesi günü... Bunlar kutuplaşma olmadıkça yaşayamazlar" diyerek tepki gösterdi. 
Katıldığı bir TV programında soruları yanıtlayan Özel, şunları söyledi: 
"Kutuplaşma ortamından beslenenler var. Normal siyaset ortamında kendisine yer olmadığını düşünenler var. Mesela bir adam Youtube videosu çekiyor, ağır hakaretler ediyor. Bana hırsı ne? Geçmişte 'Bidon Kafa' diye köşe yazısı yazmış arkadaş, seçimin ertesi günü. Bir yerde sular kesilmiş, 'Hadi bakalım bidon kafalılar, bu iktidarı siz seçtiniz şimdi gidin su sırasına girin' diyor. Ben vaktiyle bunu eleştirmiştim, onun da hırsı bundan. İyi ki de onunla aramda böyle bir açı var."

Özel, sözlerinin devamında "O, 'hatamız nerede' demek yerine, oy vermeyen seçmene 'bidon kafa' diyen zihniyet. 47 yıldır ilk kez birinci parti olmamızın sebebi, bu zihniyetten yaşadığımız kopuş. Seçmen dediğin kişi birer insan, işsiz, aç, yoksul, ötekileştirilmiş, yalnız, endişeli. Ona diyorsun ki bu ülkeyi kim yönetsin. Sen ona güven vermediysen, o da sana oy vermediyse bidon kafa olan sensin. Yani, siyasetçinin kendisi. Kafasını duvara vurup nerede yanlış yaptım demesi lazım. Seçmene kafa tutan bir yaklaşımı reddediyorum. Arkadaş, seçmene sövüyor. Bunlar kutuplaşma olmadıkça yaşayamazlar. Sürekli bir kavga ortamı olsun, iki taraf birbiriyle sürekli çatışma halinde olsun biz de bu tarafa mermi satalım... Boşuna endişeleniyorlar, bu içine girdiğimiz süreç ne sorunları çözer, ne tartışmaları bitirir biz ne gidip AK Parti ile koalisyon oluruz. Sen yine de muhalif olursun" ifadeleriyle isim vermeden Yılmaz Özdil'i eleştirdi.
Özel'in sözlerine sinirlenen Özdil, sosyal medyadan paylaşım yaptı. Özdil, şu ifadeleri kullandı: 
"Buket Aydın'ın lideri Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim. 'Erken seçim istemiyor, AKP'nin toparlanmasına fırsat tanıyor' dediğim için bana saldıran Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim. Namuslu gazetecilere küfreden trollerin abisi Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim. Bana milletvekiliyken yıllarca 'Yılmaz abi' diyen Özgür Özel, şimdi niye çıkıp iftira attığını -gözlüğünü çıkardın ama- gözüne sokacağım."
Aslında bu tartışma eski CHP ile yeni CHP tartışması. Eski CHP’liler değişimden değil statükodan yana. Halkla arasındaki duvarları yıkmayı öne çıkartan yeni CHP yerine halka tepeden bakan eski CHP’nin kavgası bu.
47 yıldan beri ilk kez birinci parti olan yeni  CHP ile muhalefetin keyfiyatını ve lafazanlığını yapan eski CHP’nin kavgası bu.
Her ne kadar CHP’yi umut haline getiren kendi politikaları yerine Ak Parti ve bu partinin 22 yıllık politikaları olsa da CHP yapılan tüm anketlerde birinci parti konumunu sürdürüyor.
Yılmaz Özdil, belli ki CHP’nin bu başarısından ve kendisinin listeye konmamasından oldukça rahatsız.
Özgür Özel’in başta halka bidon kafa diyen Yılmaz Özdil tasvirleri kadar, bu ülkede karşıtlıktan, aykırılıktan beslenen kesimlerin ellerindeki kozu almak adına siyasette yumuşa adımlarının gerekçelerini halk da olumlu ve isabetli buldu.
CHP, vatandaşların 31 Martta verdiği avans ve ödünç oyları kendi partisine bağlayacak adımlara atıp icraatlar yaparsa iktidar umudunu koruyabilir hatta güçlendirebilir.
CP lideri Özgür Özel’in eski tüfek ve gardırop solcularının cilalarını döken açıklamalarını da sol aydınların kendisine ayna tutması açısından faydalı bir adım görüyoruz.