Muhtar ve Azaları Unutmayalım

Pazar günü Belediye başkanlarıyla birlikte muhtarlarımızı da seçmiş olacağız.

Muhtar ve Azaları Unutmayalım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu seçimler, muhtarların renkli seçim kampanyaları ve vaatlerine sahne oldu. Kendilerinin yaptırım gücü ve imkanları olmadığı için kamu hizmetlerini en yüksek düzeyde mahallelerine taşıma konusunda zaman zaman uçuk vaatlerde bulunsalar da sonuçta kamu kurumlarını harekete geçirenlerin muhtarlar olduğu da bir gerçek.

Zaman zaman mahalle muhtarlığına artık gerek olmadığı ve kaldırılması gerektiği yönünde görüşler dile getirilse  de muhtarı daha doğrusu sahibi olmayan mahallelerin  yüzüne bakacak, orada yaşayanların sorunlarına eğilecek duyarlıkta bir kamu kurumu da çok görünmüyor. Dolayısıyla muhtarlara hizmetin daha hızlı ve etkin gelmesi açısından ihtiyaç var.

Mahalle muhtar adayları seçimlere günler kala hem seçim broşürlerini hem de kendileriyle birlikte aday olan ihtiyar meclisi üyelerinin yazılı olduğu oy pusulalarını dağıttılar.

Dağıtılan pusulalarda tanıdık isimleri görmek oldukça sürpriz oldu. Muhtar adaylarının,  oluşturduğu listeyi mahallenin coğrafi konumuna göre olduğu gibi mahalle halkıyla sürekli irtibat içinde olan, sorunların birebir kendisine ve kolaylıkla ulaştırma imkânı bulunan esnaflardan oluşturması doğru bir tercih olmuş.

Mahallenin  birikmiş, ötelenmiş, yılların ihmal ve duyarsızlığına uğradığı için dağ gibi birikmiş sorunların çözümü için güçlü ve keskin bir irade gösterilmesiyle birçok mahallenin  problemlerinden arınacağına inanıyoruz.

Muhtarları ve azaları unutmayalım ve desteklerimizi verelim…