Milli Gururumuz Gezeravcı Elazığ'da Öğrencilerle Buluştu

ilk Türk Astronotu Alper Gezeravcı, Elazığ Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'ne gelerek uzay yolculuğunun detaylarını anlattı.

Milli Gururumuz Gezeravcı Elazığ'da Öğrencilerle Buluştu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın girişimleriyle Elazığ'da düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan İlk Türk Astronotu Gezeravcı'nın yanı sıra Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Eğitim Bir Sen Elazığ Temsilcisi İbrahim Bahşi, çok sayıda öğrenci, veli, öğretmen ve yine çok sayıda vatandaş katıldı. 

Milli Gururumuz Gezeravcı Elazığ'da Öğrencilerle Buluştu

Türkiye’nin ilk astronotu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı,  uzayda geçirdiği 14 günlük süreyi ve yaşadığı deneyimleri anlattı. Gezeravcı, uzayda nasıl yemek yedikleri, uyudukları, spor yaptıklarını ve bilimsel çalışmalar yaptıkları ile ilgili merak edilenleri minik dinleyicilerine anlattı.

Çocukların hayallerini gerçekleştirmek için günümüzde çok fazla imkan olduğuna değinen Alper Gezeravcı, “Cumhurbaşkanımızın vizyonunda Türkiye Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında benim gibi belli bir nesli aşmış insanların hayal bile edemediği, yeni nesil gençlerimize geleceğimizin teminatı olan kardeşlerimize ilerleyen yıllarında yürüyecekleri yollarda ilham kaynağı olacak bir sürece, uzay alanına yönelmeleri konusunda bir hayali gerçek kılma noktasında attıkları adım sıra dışıydı.

Milli Gururumuz Gezeravcı Elazığ'da Öğrencilerle Buluştu

Bu sürecin içerisinde yüzyıllık tarihimizde fazlasıyla hak ettiğimiz dünyanın ileri düzeyde bilimsel araştırmalar gerçekleştiren ülkeleri arasında yerimizi almamıza vesile olan bu görevi gerçekleştirmiş olmaktan son derece mutluyuz.Sunulan imkanlar çocuklarımızın hayallerini şekillendirdiği bu yaşlarda bir şeylere dokunarak hayallerine kendilerinin belirlemesine imkan tanıyor. Bu setlerle çalışarak geleceğin bilim insanlarının yerini alacak bu kardeşlerimiz. Dolayısıyla bu çağda bir şeyleri zihinlerinde yapamamayı akıllarından silen bir adım bu” dedi.

Milli Gururumuz Gezeravcı Elazığ'da Öğrencilerle Buluştu

Gezeravcı son olarak, "Devletimizin iradesiyle başlayan bu uzay görevi kesinlikle bir seferlik değildir. 
Türkiye cumhuriyeti güçlü bir devlet Türkiye cumhuriyeti geçmişten ders alarak geleceği şekillendiren bir devlet. Dünyada milyarlarca insan var ve her gün milyarlarca adım atıyorlar her gün. Bir anne babanın en önemli adımı vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmektir" dedi. Ardından öğrencilerin merak ettikleri soruları da samimi bir şekilde cevaplayan Alper Gezeravcı'nın toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.