Milletvekili Erol: Maden'in 3 Talebi Var

Elazığ'ın Maden ilçesinde işletmenin biriktirdiği maden posasının ilçe yerleşim alanında heyelan oluşturması sonucu ortaya çıkan sorunun  çözülmesi amacıyla hem TBMM'de hem ilgili bakanlıklarda hem de ilimizde önemli çalışmalar ortaya koyan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ilçeye giderek mağdur vatandaşların taleplerini dinledi.

Milletvekili Erol: Maden'in 3 Talebi Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişte bir cazibe merkezi olan, kadim tarihi ve kültürüyle Türkiye’nin en gözde ilçelerinden biri olması gerekirken bugün sorunlarla gündeme gelen Maden ilçesi, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya.

 İşletmenin maden posalarını biriktirdiği alanın ilçe yerleşim merkezine uyguladığı ağırlıkla oluşan heyelanın oluşturduğu tehlike sebebiyle ikinci bir İliç vakasına kurban gitmeme amacıyla ilçe merkezini  terk etmelerinden başka çare ve çözüm sunulamayan mağdur bölge halkına  Gürsel Erol’un desteği devam ediyor. 

EROL, MADEN’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Sorunun yaşandığı ilk günden bugüne kadar gerek soru önergeleri, gerek Meclis konuşmaları gerekse Elazığ’da birleştirici bir ortamın meşalesini yakmasıyla ilçe sakinlerinin sesi olan Gürsel Erol, bir kez daha bölgeye giderek vatandaşların taleplerini dinledi. Milletvekili Erol, Maden’de halkın 3 talebi olduğunu, bunları Meclis’te dile getirerek çözüm için takipçi olacaklarını söyledi.

400’E YAKIN EV VE İŞYERİ HASAR GÖRDÜ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın Maden ilçesinde rezerv çalışmaları esnasında dökülen hafriyatın heyelan riskine neden olduğu gerekçesiyle yeni ev ve dükkanların teslim edilmeden 400’e yakın ev ve dükkana yıkım kararı verilmesine tepki gösterdi. 
Erol, “Bizim karşı olduğumuz konu vahşi madenciliktir. Bugün burada bunun en somut örneğini görüyoruz. Firmaların kurallara uymaması ve bu durumun denetlenmemesi sonucunda halkımız ciddi bir mağduriyet yaşıyor” dedi.

Milletvekili Erol: Maden'in 3 Talebi Var

“VAHŞİ MADENCİLİĞE KARŞIYIZ”

CHP’nin ülkenin kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına karşı olmadığını ancak Maden ilçesinde vahşi madenciliğin yapıldığına dikkat çeken CHP’li vekil Gürsel Erol, “Burada önemli bir sorunu ve halkımızın beklentilerini konuştuk. Her zaman söylediğimiz gibi Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına karşı değildir. Bizim karşı olduğumuz konu vahşi madenciliktir. Bugün burada bunun en somut örneğini görüyoruz. Firmaların kurallara uymaması ve bu durumun denetlenmemesi sonucunda halkımız ciddi bir mağduriyet yaşıyor.” dedi.

Milletvekili Erol: Maden'in 3 Talebi Var

“İNSANLAR EVİNDEN VE TOPRAĞINDAN OLMASIN”

Maden’de insanların büyük bir mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Erol, “İnsanlar evinden, toprağından, komşusundan olma tehlikesinin yanında can güvenliklerini de kaybetmiş durumdalar. Maden ilçemiz hem Türkiye hem de Elazığ için önemli bir konumdur. Burada bulunan doğal zenginlikler yanında köklü bir kültürel mirası  da bizlerin koruması gereken konuların başında geliyor. Biz her zaman olduğu gibi Maden’in ve Madenlilerin sesi olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Erol: Maden'in 3 Talebi Var

“HALKIMIZIN 3 TALEBİ VAR” 

Maden’de mağdur olan vatandaşların 3 talebinin bulunduğunu belirten Milletvekili Gürsel Erol, “Maden’de halkımızın üç talebi var. Birincisi evlerinin veya iş yerlerinin yerine yenisinin yapılması, ikincisi hafriyat pasasının kaldırılması ve sonuncusu ise riskli alan bölgesinin tekrar uzmanlarca incelenerek yeni bir değerlendirmenin yapılmasıdır. Bugün burada aldığımız talepler doğrultusunda ilerleyen günlerde Meclis’te sorunu ve talepleri dile getireceğiz, aynı zamanda taleplerin sonuna kadar takipçisi olacağız” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.