Malatya ve Elazığ Yine 2'nci Sırada

MTA'nın güncellediği Diri Fay Haritası, Türkiye'nin deprem riskini detaylı bir şekilde ortaya koyuyor. Peki bu haritaya göre Malatya ve Elazığ Kaçıncı sırada? İşte detaylar...

Malatya ve Elazığ Yine 2'nci Sırada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haritaya göre, Türkiye'nin en uzun diri fayı Kuzey Anadolu hattında yer alıyor.

Ancak, İstanbul gibi yoğun nüfuslu bölgelerdeki diri fay hatları da potansiyel bir risk oluşturuyor. Özellikle, İstanbul'un yakın çevresindeki fay hatlarına dikkat çekilerek, şehrin deprem riskinin önemli olduğu vurgulanıyor.

Ülkenin %70-80'i deprem fayı zonlarında bulunuyor ve büyük depremlere neden olabilecek üç ana fay hattı belirlenmiş durumda: Doğu Anadolu Fay Hattı, Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı. Bu fay hatları, ciddi bir deprem riski taşıyan bölgeler olarak öne çıkıyor.

MTA'nın Diri Fay Haritasına göre 1. Derece Riskli Bölgeler şunlardır:

  İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Osmaniye, Kırıkkale, ve Siirt.

MTA Diri Fay Haritasına göre 2. Derece Riskli Bölgeler şunlardır: 

Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elâzığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı, ve Çorum.

MTA Diri Fay Haritasına göre 3. Derece Riskli Bölgeler şunlardır: 

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in bazı bölgeleri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin, ve Nevşehir.

MTA Diri Fay Haritasına göre En Az Riskli Bölgeler şunlardır:

 Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman.