Mağduru Korumaya Çalışmanın Bedeli...

Bir olayı sadece göründüğü ve yansıtılmaya çalışıldığı pencereden bakarak yorumlayıp hüküm vermek, dünyanın en büyük insafsızlığı ve vicdansızlığı olsa gerek.

Mağduru Korumaya Çalışmanın Bedeli...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hele hele siz,  bir mağdura, bir garibana ve yaşadıkları sıkıntılara yakinen şahit olup yardım etmek ve içinde bulunduğu ve daha da içine çekilmeye çalışıldığı  tüm olumsuzluklardan kurtarma adına ortaya koyduğunuz fedakârlık, birileri tarafından bir suç hatta gayri ahlakilikle yaftalanmaya çalışılıyorsa burada habercilik değil,  farklı rövanşist ve yenilmiş duygusuyla insafsızca bir manipülasyon ve olumsuz algı oluşturma   maksadı vardır ve bu alçakça bir adımdır.
Şehrin sakinlerinin ve tüm medya camiasının -ki bu konuda aylardan beri kendi eşi hakkında ipe sapa gelmez iftiraları sözde haber diye basına servis eden dengesiz ve psikolojik sorunları olan bir kişiden  söz ediyoruz, neredeyse tüm sakinlerin gerçeği, doğruyu ve tarafların ruhsal, karakter ve şahsiyetlerini değerlere bağlılıkları konusunda hiçbir ilkesi olmayanı  zatı kahraman yapıp, olaylara insani, vicdani ve yardım etme saikiyle yaklaşan bir değerli şahsiyeti vicdanlarda mahkum etmeye çalışmak,  bunu yapanların şahsiyetsizliklerini ortaya koyar. 
Niçin böyle bir giriş yaptığımıza bugün sosyal medyaya düşen bir görüntünün sebep olduğunu tüm okurlarımız anlamışlardır.
 Siz birilerinden şahsi beklentiniz olmadı diye, size beklediğiniz yerden destek gelmedi diye o yöneticiye yakın birinin başına gelen ve bizzat kendisinin mağdur olduğu olayı, farklı şekilde yansıtıp buradan sözde bir itibarsızlaştırma hikâyesi yazmaya çalışmasına üzülerek şahitlik ettik. 
Bu konuda biz medya kuruluşlarına da büyük görev düşüyor. İşin aslını, geçmişini ve bugün suçlayarak zan ve töhmet altında bırakmak istedikleri kişinin aslında zorda kalan ve aciz duruma düşürülen eski bir çalışanına destek ve onu tehlikelerden koruma ve kollamadan gayri ne bir düşüncesi de bir gailesi olduğunu tüm kent halkı da biliyor tüm basın camiası da…
Buna rağmen bazı marjinal sitelerin mal bulmuş mağribi edası ve iştahıyla olayın yaşanmasına sebep olan ve kötülük saçan şahıs tarafından medyaya gönderilen videonun paylaşması, basın meslek ilkelerini geçtik organize kötülüğe payanda olmak ve bu gibi yanlışlara çanak tutmaktan öte bir anlam taşımıyor.
Evet, birileri için işin aslını ve gerçeğini anlamak ve buna göre davranmak epey masraflı bir iştir. 
Emek ister, gayret ister, samimiyet ister. Her şeyden öte vicdan ve iz’an ister.
Yanlış anlamak kolaydır oysa. Biraz kötü niyet, biraz hırs ve intikam duygusu, epey vicdansızlık ve oldukça yüklü cahillik… Bunların birleşmesiyle de asıl suçluyu kahraman gösterip asıl mağdur ve yanlışlara dur deme adına hamilik ve destek veren iyi niyetli insanları kötü ilan etmek gibi bir bedbahtlık saçılır ortalığa.
Bu tip  başta kendi yakınlarına, eş ve çocuklarına  zarar verme ve bu konuda sayısız şikayet  dosyasına konu olan  kişilerin topluma daha çok zarar vermemeleri için yargının da hassasiyet göstermesi gerekir.  
Bizler, iyi niyetlerinin kurbanı yapılmak istenen, tek suçu topluma ve çalışanlarına duyarlılık göstermek olan dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. 
Zira bilir ve inanırız ki gerçeklerin bir gün ortaya çıkma gibi bir karakteri vardır.