Kent Müzesi Yakında Açılıyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Kent Müzesi'nin yapımında sona gelindiğini ve kısa bir süre sonra açılışının gerçekleştirileceğini duyurdu. Kent Müzesi'nin tamamlanmasıyla birlikte Elazığ önemli bir eksikliğini gidererek turizm sezonuna hazır hale gelecek. 

Kent Müzesi Yakında Açılıyor

Şehirlerin kültürel mirasını ve tarihini yansıtan en önemli mekanların başında gelen müzeler, turizm sektörü açısından da büyük bir önem taşıyor. Bu kapsamda Elazığ’daki tek müze konumunda bulunan Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi, önce Emniyet Müdürlüğüne yapılan hain saldırıda tahrip olması, ardından da 24 Ocak depreminde ağır hasarlı olması sebebiyle yaklaşık 8 yıldan beri kapalı. 

Kent Müzesi Yakında Açılıyor

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI DEVREYE GİRDİ

Bu eksikliğin giderilmesi adına son yıllarda birçok proje ve çalışma hayata geçirilse de müzenin yapımı bir türlü tamamlanamadı. “Müzeler Şehri Elazığ” projesiyle Harput’a değer katan toplamda 3 müzeyi hayata geçiren Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi konusunda da devreye girerek şehir adına önemli bir  eksikliğin daha  giderilmesinde büyük rol oynadı. 

MÜZESİZ ELAZIĞ’A SİHİRLİ DOKUNUŞ

Önemli bir tarihi geçmişe, kadim bir kültüre ve bunları yansıtacak binlerce argümana sahip olmasına rağmen kamuoyunda “Müzesiz Kent” adıyla anılan Elazığ, Başkan Şerifoğulları öncülüğünde Elazığ Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerle çok kısa bir süre içerisinde birçok müzeye sahip olmayı başardı. Yapılan çalışmalar Müzesiz Kent Elazığ’ın bir Müzeler Şehrine dönüşmesini sağladı.

 ELAZIĞ MUSİKİ MÜZESİ HİZMETE AÇILDI

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Harput Musiki Müzesi vatandaşların hizmetine sunuldu. Elazığlıların yanında yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazanan Elazığ Musiki Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor.

EMSALSİZ BİR BASIN MÜZESİ ELAZIĞ’A KAZANDIRILDI

Harput mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Sağır Müftü Konağı, köklü bir geçmişe sahip Elazığ basınının  tarihine ışık tutan, gelen her ziyaretçinin hayran kaldığı bir Basın Müzesi olarak restore edildi. Müze, Türkiye’deki basın müzeleri arasında en iyisi olarak nitelendiriliyor. 

HER DETAYIYLA ÖRNEK BİR ÇALIŞMA: HAMAM MÜZESİ

Elazığ Belediyesi tarafından kadim medeniyetler merkezi Harput’ta bulunan yaklaşık 4 asırlık Osmanlı Dönemi'ne ait Hoca Hasan Hamamı da restorasyon çalışmalarının ardından müzeye dönüştürüldü. Tarihsel serüveni içerisindeki hamam kültürümüzü gelecek nesillere aktaracak olan müze ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Kent Müzesi Yakında Açılıyor

EKSİK PARÇA TAMAMLANIYOR

Elazığ’ın kadim kültürünü ve tarihini yansıtacak olan Kent Müzesi, Elazığ’da önemli bir eksiklik olarak görülüyordu. Bu müzenin de tamamlanmasıyla birlikte Elazığ önemli bir eksikliğini gidermiş olacak. Kent müzesindeki çalışmalarla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, çalışmalarda sona gelindiğini şu ifadelerle duyurdu: “Müzeler, sadece eserlerin sergilendiği yapılar değil, tarihi yaşatan kültür hazinelerimizdir. Elazığ’ımızın tarihi ile aramızdaki bağları güçlendirmek ve bize ecdadımızdan emanet edilen mirasın değerini daha iyi anlamak amacıyla şehrimize kazandıracağımız Kent Müze’mizin sona gelinen çalışmalarında incelemelerde bulunduk.” dedi.

Kent Müzesi Yakında Açılıyor

DÖRDÜNCÜ MÜZE GÜN SAYIYOR

Geçen beş yıl içinde üç önemli müzeyi ilimiz turizmine kazandıran Başkan Şerifoğulları'nın hayata geçireceği dördüncü müze ile şehrimizin tanıtımı ve turizmi yanında ekonomisine de önemli katkılar sunulacak.

Kent Müzesi Yakında Açılıyor

GÜLNAR:“ŞAHİN BAŞKAN VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

TURSAB Başkanı Cuma Gülnar ise yaptığı açıklamada,“ Şehirde müzelerin artması, müzelerle alakalı envanterin artması Elazığ’a gelen turistlerin burada geçirecekleri vaktin süresinin artması demektir. Bu anlamda bizler başarı ve vizyonlu projeler olarak değerlendiriyoruz. Kent Müzesi’nin de şehir merkezinde olması ve kapalı çarşıya gelen vatandaşların orada harcayacakları hem serbest zamanda hem de işlek alanda olması şehir turizmi için çok kıymetli. Müzenin konumu dolayısıyla gelen turistlerin şehirle bütünleşmesi gibi bir hal almış olur. Müzeler şehrimiz için bu anlamda önemli. Bizler yaptığı projeler için Elazığ Belediye  Başkanı Şahin Şerifoğulları  ve ekibini taktir ediyor, teşekkür ediyoruz. Güzel işler çıkarmaya çalışıyorlar. Bu tarz çalışmaların sayısının  artması, doğru yapılan işlerin sayıca artması şehrimiz için tabi ki çok önemli, ben başarılı buluyorum.”dedi.