Kent Konseyi Asli Vazifesine Dönüyor

Cuma günü gerçekleştirilen Kent Konseyi seçimlerini Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı-Yeni Ufuk Gazeteleri İmtiyaz Sahibi Nafiz Koca kazandı.

Kent Konseyi Asli Vazifesine Dönüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kent yönetiminde saydamlık, katılım, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanmasına katkıda bulunmak, Kent konseyinde oluşturulan görüşlerin değerlendirilmek üzere ilgili belediyeye gönderilmesini sağlamak gibi önemli bir görevi olan Kent Konseyi, bugüne kadar bu görevini ifa etmekten çok uzak bir konumda bulundu. Murat Ergen’in başarılı başkanlık dönemini hariç tutarsak, Kent Konseyi geçmişte cami girişinde çorap dağıtmaya kadar bu görevi  hafife alan sığ bakış açısı sonralarında olayı sadece musiki meşkine endekslemekle yetindi. 

Nafiz Koca, gazeteci kimliğinin de ötesinde şehrin sorunlarını bilmekle kalmayıp bunların çözümü noktasında yıllardan beri yazılar yazan, hatta bu sebeple çoğu kez müesses nizamın gadrine uğrayıp kendisine ve kurumlarına yaptırımlar  uygulanan, şehrin yanlışlıkları dile getirdiği için hemen her dönemin valisi tarafından devletin ciddi kurumlarına kanunsuz talimat verip  müeyyidelerle mağdur edilmeye çalışılan,  sözünü dudaktan gözünü budaktan esirgemeyen cesur bir meslektaşımız.

Koca’nın Kent Konseyi Başkanı olmasıyla birlikte şehirde birçok şeyin değişeceğine inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki Nafiz Koca, şehrin vicdanı olmuş ve yanlışın karşısında durmuş, mazlumun ve haksızlığa uğrayanın yanında olma gibi dik bir duruş sergilemiştir. 

Kent Konseyi,  bugünden sonra şehirde herhangi bir kamu ya da özel proje bitip tamamlandıktan sonra değil o iş planlanırken söz alacak, konunun tartışılmasını sağlayacak ve şehirde bir istişare kültürü ile ortak akıl geleneğinin başlatılmasını sağlayacaktır. 

Bu adımla birlikte bugün onlarca örneğini sayacağımız geçmişte olduğu gibi hataların  yapıldığı ve şehrin geleceğini karartan  projelere geçit verilmeyecektir. Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca’yı bu önemli göreve seçilmesinden dolayı tebrik ediyor, Hakimiyet Gazetesi olarak her konuda yanında olduğumuzu iletiyor, başarılar diliyoruz.