Kaya: Kentsel Dönüşüm Önemli Bir Çalışma 

İnşaat Mühendisleri Odası Elazığ Temsilcisi Hıdır Kaya, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın hayata geçirmeyi planladığı kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm projelerinin önemli ve güzel olduğunu, ilimiz de bulunan eski yapıların yıkılarak depreme dayanıklı binaların yapılması ile birlikte insanların korkmadan oturabileceği binaların yapılacağını ve mahallelerin yeni bir görünüme kavuşacağını ifade etti. 

Kaya: Kentsel Dönüşüm Önemli Bir Çalışma 

Yeni dönemde depreme dayanıklı, dirençli bir şehir imar etmek için Dirençli Şehirlerde Elazığ Vizyonu başlığı altında önemli projeleri yatırıma dönüştürecek olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ'da Yerinde Dönüşüm hamlesini başlatacağını ifade etmişti. 

Kaya: Kentsel Dönüşüm Önemli Bir Çalışma 

KENTSEL VE YERİNDE DÖNÜŞÜM 

Göreve geldiği günden itibaren deprem felaketleri ve pandemiye rağmen 5 yılda toplam 116 projeyi yatırıma dönüştüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu" sloganıyla 2024-2029 yılları arasında yeni bir eser ve hizmet seferberliğine hazırlanıyor.
Yeni dönemde, depreme dayanıklı, dirençli bir şehir imar etmeyi hedefleyen Başkan Şerifoğulları, Dirençli Şehirlerde Elazığ Vizyonu başlığı altında hayata geçireceği Nailbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ardından yerinde dönüşüm çalışmalarına başlayacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ NAİLBEY’DEN BAŞLAYACAK 

Şahin Şerifoğulları, 31 Mart’ta yeniden Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte ilk olarak Nailbey Mahallesi’nde kentsel dönüşüm hamlesini başlatıyor. Nailbey Mahallesi’nde yürütülecek çalışma, doğuda Bosna Hersek Bulvarı’ndan, batıda Şehit İdris Doğan Caddesi'ne kadar uzanan, General Hakkı Talay Caddesi ile Bağlar Sokak arasındaki toplam 8 adada, 930 mesken ile 174 ofis ve iş yerini kapsayacak. 

Kaya: Kentsel Dönüşüm Önemli Bir Çalışma 

YEPYENİ BİR YAŞAM ALANI 

Dönüşüm projesi; hem ağır hasar nedeniyle yıkılarak boş arsa olarak kalan parselleri, hem de mevcut deprem yönetmelikleri bakımından riskli durumdaki 40-50 yıllık binaları içerecek. Proje doğrultusunda mevcut durumda 10 metre genişliğinde olan Nailbey Mahallesi General Hakkı Talay ve Şehit İdris doğan Caddeleri 20 metre genişliğinde yeniden düzenlenecek. Hayata geçirilecek olan Nailbey Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında vatandaşlar depreme dayanıklı, yeşil dokuyla bütünleşmiş, genişletilmiş yollarıyla yepyeni bir yaşam alanı kazanmış olacak.

UZLAŞILMASI HALİNDE BİNALARIN YAPIMINI, ELAZIĞ BELEDİYESİ ÜSTLENECEK

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın depremlerden etkilenen 11 ilde başlattığı orta ve ağır hasarlı binaların yerinde dönüştürülmesi hamlesinde, vatandaşların talebi ve Elazığ Belediyesi ile uzlaşılması durumunda, binaların yapımını Şahin Şerifoğulları, Başkanlığındaki Elazığ Belediyesi üstlenecek.

Kaya: Kentsel Dönüşüm Önemli Bir Çalışma 

KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ KURULACAK

Bosna Hersek Bulvarı, Hastane Caddesi başta olmak üzere İcadiye, Sarayatik, Çarşı, Rızaiye, İzzetpaşa, Rüstempaşa, Mustafapaşa, Sanayi, Kırklar, Salıbaba, Yeni, Üniversite, Kültür, Akpınar ve Olgunlar Mahallelerinde boş halde duran ya da yıkılacak olan yapı parsellerine ilişkin kurulacak Kentsel Dönüşüm Ofisleri'nde kat malikleri ile bir araya gelerek süreç başlatılacak.

ELAZIĞ BELEDİYESİ 100.000 TL KATKI SAĞLAYACAK

Böylece hem Bakanlığın 750 bin Türk lirası hibe ve 750 bin Türk lirası faizsiz kredi imkânı sağladığı Yerinde Dönüşüm projeleri, hem de bu sürece dâhil olamayan parsellerde 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamındaki projeler sürece dâhil edilecek. Ayrıca, konutların bir an önce inşa edilerek oturulur hale gelmesi için de Elazığ Belediyesi 100.000 TL katkı sağlayacak.

Kaya: Kentsel Dönüşüm Önemli Bir Çalışma 

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASINDAN DESTEK 

İnşaat Mühendisleri Odası Elazığ Temsilcisi Hıdır Kaya, Elazığ Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada,“Kentsel dönüşüm, eski ve depreme dayanıksız binaların ve şehrin güzelleşmesi için yeni baştan yapılması demek. Tabi ki kentsel dönüşüm derken, bizim istediğimiz ada bazında ya da mahalle bazında yapılsa daha güzel olur. Otoparklar, çocuk parkları  ve caddelerin genişlemesi demektir kentsel dönüşüm. Yani insanların korkmadan oturabileceği binaların yapılması.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM GÜZEL BİR ÇALIŞMA

Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Şuan çalışmalar araştırma aşamasında. Hazırlıklar yapılıyor. Kentsel dönüşüm yapılırsa çok güzel olur. Bizler de bu konu da destek verebiliriz. Mesela Nailbey çok eski bir mahalle. Kentsel dönüşümle eski yapılar yıkılır, yeni yapılar olunca da insanlar rahatça evlerinde yaşayabilirler. Kentsel dönüşüm güzel bir çalışma.” dedi.

YERİNDE DÖNÜŞÜMDE HİBE VAR

Yerinde dönüşüm ile ilgili de bilgiler veren Başkan Kaya, “Yerinde dönüşümün şartları var. Yerinde dönüşüm mesela Sivrice depremini kabul etmiyor. Mutlaka Kahramanmaraş depremin de orta ya da ağır hasarlı olması lazım ki yerinde dönüşüm yapılsın. Kentsel dönüşümde hibe yok, kredi veriliyor. Yerinde dönüşüm de ise hibe var.” dedi.