Jandarma Personel Alımı Yapacak! Bu Diplomanız Var İse Başvurabilirsiniz

Jandarma personel alımı yapacağını açıkladı. Meslek gruplarına duyurulan duyuruya göre bu diploması olanlar başvurabilecek.

Jandarma Personel Alımı Yapacak! Bu Diplomanız Var İse Başvurabilirsiniz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Jandarma Genel Komutanlığı, personel ihtiyacını karşılamak üzere 15 devlet memuru alımı yapacak. Başvurular 13 Haziran'da başlayacak ve 30 Haziran 2024 tarihinde saat 23:59'da sona erecek. Başvurular, resmi internet sitelerinde yayımlanan ilan detayları doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Adaylar, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi aracılığıyla e-Devlet kapısı üzerinden başvurularını yapabilecekler. Posta veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Alım yapılacak pozisyonlar ve adaylardan beklenen nitelikler şu şekildedir:

Mütercim (Arapça): Arapça Mütercim ve Tercümanlık, Arap Dili ve Edebiyatı veya Arapça Öğretmenliği mezunu olmak ve son beş yılda YDS/e-YDS’den (Arapça) en az 70 puan almış olmak.

Mütercim (İspanyolca): İspanyol Dili ve Edebiyatı mezunu olmak ve son beş yılda YDS/e-YDS’den (İspanyolca) en az 80 puan almış olmak.

Veteriner: Veterinerlik lisans programı mezunu olmak.

Mühendis: Çevre Mühendisliği lisans programı mezunu olmak.

Sosyolog: Sosyoloji, İnsan ve Toplum Bilimleri gibi ilgili bölümlerden mezun olmak.

Hizmetli: Lise veya dengi ortaöğretim kurumlarından mezun olmak, tercihen hijyen belgesi ve/veya Ev ve Kurum Temizliği Kursu belgesine sahip olmak.

Başvuracak adaylarda aranan genel şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak ve herhangi bir kamu kurumunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevde çalışmamak yer alıyor. Ayrıca, erkek adayların askerlikle ilgisi bulunmamalıdır.

Başvurular, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresi üzerinden yapılacak. Başvurusu kabul edilen adayların sınav merkezi, sınav tarihi ve diğer duyurular, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi’nde ilan edilecektir.

Başvuruların 13 Haziran 2024 tarihinde başlayıp 30 Haziran 2024 tarihinde sona ereceği unutulmamalıdır. Adaylar, ilan metninin tamamını okuyarak başvurularını yapmalı ve başvuru sürecindeki tüm bilgileri dikkatle takip etmelidir.