İYİ'de Yeni Dönem

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda yeni genel başkan 3. tur seçimin ardından belli oldu. Üçüncü turda Koray Aydın'la yarışan Müsavat Dervişoğlu, 611 delegenin oyunu alarak Meral Akşener'in ardından İYİ Parti'nin ikinci genel başkanı seçildi. Rakibi Koray Aydın ise 548 oyda kaldı.

İYİ'de Yeni Dönem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kongrenin ardından konuşan Dervişoğlu, "Ben bir yarış kazanmadım, çünkü kimseyle yarışmadım. Yaraları sarıp hep birlikte yola devam edeceğiz. Sonra da Allah'ın izniyle iktidar yolculuğumuza devam edeceğiz. Emin olun hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne mutlu Türk'üm diyene" diyerek farklı bir yerde durup farklı bir siyasete ve muhalefet tarzı geliştirerek iktidara yürüyeceğinin mesajını verdi.

İyi partinin yeni yönetiminde birçok önemli ismin olmadığı görüldü. Buna göre, yeni GİK'te Başkanlık Divanı'ndan Oktay Vural, Cihan Paçacı, Ayfer Yılmaz, Saltuk Buğra Kavuncu, Sedat Aksakallı, Şükrü Kuleyin, Naci Cinisli, Mehmet Tolga Akalın, Burak Akburak, Cem Özdemir, Birol Aydemir, Türker Yörükçüoğlu, Ayşe Sucu ve Taner Demirer yer almazken, Hakan Şeref Olgun, Ayyüce Türkeş Taş, Kürşad Zorlu, Ünzile Yüksel ve Selcan Taşcı Hamşioğlu listeye girdi.

Partinin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun Millet İttifakı yanında Cumhur İttifakına da çok yakın durmayacağı ve partiyi küllerinden ve yeniden iktidar alternatifi olarak öne çıkarmanın gayretinde olacağı ifade ediliyor.

Bu kapsamda ise il teşkilatlarından başlayacak olan Dervişoğlu bu sürece ayak uyduramayacağını gördüğü birçok il teşkilatında değişime girecek. Bu kapsamda Elazığ il teşkilatının da yenilenip yenilenmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.